Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Λονδίνο: 24ωρη λειτουργία του μετρό Παρασκευή και Σάββατο

Πατήστε πάνω δεξί κλικ για να δείτε σε μεγέθυνση το χάρτη της νυχτερινής λειτουργίας του μετρό στο Λονδίνο

Το νυχτερινό μετρό στο Λονδίνο ξεκινά τη λειτουργία του την Παρασκευή 19 Αυγούστου και οι συρμοί θα κυκλοφορούν επί 24ώρου βάσεως κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Οι συρμοί κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα περνούν κάθε 15 με 20 λεπτά από τους σταθμούς στις γραμμές Central και Victoria, ενώ θα ακολουθήσουν από Σεπτέμβριο οι γραμμές Jubilee, Northern και Piccadilly.

Ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, αναφέρθηκε στο πώς το Λονδίνο θα γίνει μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται…

Εκτιμάται ότι το μέτρο θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την οικονομία με 360 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ θα διευκολύνει τόσο τους τουρίστες, όσο και τους μόνιμους κατοίκους.

«Πρόκειται για μία κατάσταση win – win. Το Λονδίνο είναι η θεατρική πρωτεύουσα του πλανήτη, έχουμε φανταστικές συναυλίες, έχουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία, επομένως το ζήτημα είναι να ενώσουμε αυτές τις τελείες. Τέσσερις στους πέντε τουρίστες έρχονται στο Λονδίνο για αυτά που προσφέρει από άποψη πολιτισμού και δεν μπορούν να ανησυχούν για το πώς θα γυρίσουν εκεί μου μένουν» σημειώνει, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Παράλληλα, εξετάζεται η δημιουργία διαφορετικών ειδών δραστηριοτήτων: γιόγκα, γυμναστήρια, καφέ, βιβλιοπωλεία, βραδιές ποίησης που θα ενισχύσουν την κίνηση στη διάρκεια της νύχτας.

Είναι σημαντικό ότι η βρετανική Αστυνομία Μεταφορών (British Transport Police), θα διαθέσει πάνω από 100 αστυνομικούς για την ασφάλεια των επιβατών στους 144 σταθμούς του μετρό που θα παραμένουν ανοιχτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Το μετρό του Λονδίνου, γνωστό ως «Underground» ή «Tube», ξεκίνησε να λειτουργεί το 1863. Σήμερα διαθέτει δίκτυο με συνολικό μήκος γραμμών 402 χλμ. και 270 σταθμούς, ενώ κάθε χρόνο μεταφέρει πάνω από 1.300.000.000 επιβάτες.

Πηγές: www.in.gr, www.tfl.gov.uk