Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Η Λίνδος «θύμα» του all inclusive

Τις επιπτώσεις του all inclusive βιώνει η περιοχή της Λίνδου, αφού η κίνηση στα καταστήματα είναι μειωμένη έως και 40% σε σχέση με πέρυσι!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Λίνδου Γιώργο Ελευθερίου, μετά τις 10 το βράδυ η περιοχή θυμίζει «νεκροταφείο», αφήνοντας πίσω τις παλιές καλές εποχές της βραδινής ζωής, καθώς οι τουρίστες είναι κλεισμένοι στα all inclusive ξενοδοχεία και δεν κάνουν ούτε τη βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια.

“Αν πάτε στις 23.55 σε ένα από τα all inclusive ξενοδοχεία, θα δείτε ότι γίνεται “πόλεμος” στο μπαρ από τους τουρίστες για να προλάβουν να παραγγείλουν δωρεάν ποτά, τα οποία σερβίρονται μέχρι τα μεσάνυχτα”, λέει ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Λίνδου.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ελευθερίου, οι τουρίστες ανεβαίνουν μέχρι την Ακρόπολη της Λίνδου, αλλά δεν μπαίνουν μέσα για να μην πληρώσουν το εισιτήριο των 12 ευρώ, ενώ όπως λέει, σχεδόν όλοι, κουβαλούν μαζί τους νερό και τρόφιμα, από το μπουφέ των all inclusive ξενοδοχείων όπου διαμένουν, για να μη ξοδέψουν χρήματα.

«Έχουμε επαναπαυθεί όλοι με το all inclusive για να γεμίζουν τα ξενοδοχεία, ενώ θα έπρεπε ήδη από καιρό να έχουμε αναζητήσει και άλλες μορφές τουρισμού, για να έχει όφελος και η τοπική οικονομία», συμπληρώνει ο κ. Ελευθερίου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Μαίρης Φώτη στο dimokratiki.gr