Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Λίμνη Πλαστήρα: Δημιουργία «Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χώρου – Χρόνου Αγράφων»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο σχεδιασμός και η υποβολή προτάσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Ανάμεσα στα έργα που υποβλήθηκαν είναι και η δημιουργία «Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χώρου – Χρόνου Αγράφων», προϋπολογισμού 238.766,70 ευρώ.

Το έργο εγκρίθηκε και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός των επόμενων μηνών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πρόκειται για μία τολμηρή εικαστική πρόταση του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα.

Σε χώρο 90 στρεμμάτων, στην ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, με προνομιακή θέα στο Θεσσαλικό κάμπο, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα μουσείο που όμοιο δεν υπάρχει στη χώρα μας.

Ο τόπος είναι ιδανικός, καθώς ιστορικά συνδέεται με τους εθνικούς αγώνες, από τα χρόνια του Καραϊσκάκη, μέχρι την Εθνική Αντίσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εκεί, λόγω της πανοραμικότητας της θέσης, ο Καραϊσκάκης στα πρώτα κλέφτικα βήματα στα Άγραφα, είχε μόνιμη σκοπιά παρακολούθησης των τούρκικων αποσπασμάτων.

Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε συμβολικά η προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, ως το πρώτο έργο με αναφορά στην ιστορική μνήμη.

Συντονιστής του έργου είναι ο ακαδημαϊκός και καλλιτέχνης Θόδωρος Παπαγιάννης, ο οποίος κατά την εξέταση του χώρου, εντόπισε ανθρωπομορφικά στοιχεία στα επιβλητικά βράχια, τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να αναδειχθούν σε έργα Τέχνης.

Υπολογίζεται ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα εγκατασταθούν δεκάδες έργα τέχνης, με αποτέλεσμα η περιοχή να καταστεί ελκυστικό σημείο αναφοράς.

 

Φωτογραφία: www.plastiras-ota.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media