Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Σε μαρίνες μετατρέπονται τα λιμάνια Λευκίμμης και Ημερολιάς στην Κέρκυρα

Το λιμάνι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τα σχέδια του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΠΕΔ), θα μετατραπεί σε μαρίνα (μακέτα) για τη φιλοξενία μεγάλων τουριστικών σκαφών (yachts και κότερα).

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κέρκυρα, το λιμάνι θα ανατεθεί σε ιδιώτη με παραχώρηση από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, ο οποίος θα αναλάβει τις εργασίες και την εκμετάλλευσή του στη συνέχεια.

Τα φέρυ μποτς «εξορίζονται» σε μια μικρότερη προβλήτα που θα κατασκευαστεί στην άκρη του λιμανιού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παράλληλα, ο κ. Πολίτης επισκέφθηκε και το λιμάνι της Ημερολιάς, δίπλα από το τουριστικό θέρετρο της Κασσιώπης στη βορειοανατολική Κέρκυρα, απέναντι από τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

Ένα λιμάνι η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε εδώ και 20 περίπου χρόνια, ωστόσο, αν και έχει δυνατότητα προσέγγισης ακόμα και από μεγάλα πλοία, ουδέποτε λειτούργησε και παραμένει σήμερα σε πλήρη εγκατάλειψη…

Στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση του λιμανιού με παραχώρηση σε ιδιώτη ώστε να αναπτυχθεί εκεί μία ακόμα οργανωμένη μαρίνα τουριστικών σκαφών.

 

Πηγές: www.corfupress.com, www.ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media