Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

LG: Λανσάρισμα αυτόνομου ρομπότ για την αποστείρωση μέσω UV ακτινοβολίας

Συνδυάζοντας τις βασικές ικανότητές της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτόνομα οχήματα με την κατανόηση των αναγκών των πελατών της, το τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα αυτόνομο ρομπότ που θα χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία C (UV-C)[1] για την αποστείρωση επιφανειών και περιοχών κοινής και συχνής χρήσης.

Η LG, σκοπεύει να διαθέσει το ρομπότ UV σε συνεργάτες από τον κλάδο του Τουρισμού, του λιανικού εμπορίου, των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 2021.

«Αυτό το αυτόνομο ρομπότ υπεριώδους ακτινοβολίας έρχεται σε μια εποχή που η υγιεινή είναι ύψιστης προτεραιότητας για τους επισκέπτες ξενοδοχείων, τους μαθητές και τους πελάτες των εστιατορίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Roh Kyu-chan, Επικεφαλής του τμήματος ρομπότ της εταιρείας LG Business Solutions. «Οι καταναλωτές μπορούν να νιώσουν ασφαλείς, καθώς το ρομπότ LG UV θα συμβάλλει στη μείωση της έκθεσής τους σε πιθανώς επιβλαβή μικρόβια».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η επίσημη παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί στην Digital CES® 2021 και αναμένεται να θέσει νέα πρότυπα για την υγιεινή, συμβάλλοντας στην απολύμανση περιοχών και επιφανειών κοινής και συχνής χρήσης.

Λόγω του αυτόνομου σχεδιασμού του, το ρομπότ θα μπορεί να κινείται εύκολα γύρω από τα τραπέζια, τις καρέκλες και άλλα έπιπλα, εκπέμποντας ακτινοβολία σε επιφάνειες δωματίου που έχουν χρησιμοποιηθεί σε 15 έως 30 λεπτά, απολυμαίνοντας πολλές περιοχές με μία μόνο φόρτιση[2] μπαταρίας.

«Οι πελάτες πλέον έχουν μεγάλες προσδοκίες για υψηλότερο επίπεδο υγιεινής στο ανέπαφο οικοσύστημα που πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Roh. «Η LG δεσμεύεται να αξιοποιήσει τη μακροχρόνια εμπειρία της στη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση για την ανάπτυξη δημιουργικών λύσεων, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του μέλλοντος».

[1] Καλύπτει το φάσμα μήκους κύματος μεταξύ 100 – 280 nm.

[2] Πραγματικός χρόνος με βάση το μέγεθος του δωματίου

[3] Αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης με ακτίνα έως 5 μέτρα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post