Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Η Λέσβος προσελκύει ποδηλατικό τουρισμό από την Τουρκία

Επισκέπτες από την Τουρκία που θέλουν να κάνουν ποδήλατο προσελκύει η Λέσβος, η οποία αποφάσισε να «επενδύσει» στην ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Λέσβου, τους τελευταίους μήνες επισκέφθηκε το νησί μεγάλος αριθμός Τούρκων ποδηλατών, κάτι που δεν έγινε τυχαία, καθώς είχαν προηγηθεί γι’ αυτό το σκοπό συναντήσεις μεταξύ του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και εκπροσώπων ποδηλατικών συλλόγων της Τουρκίας και ειδικά της Σμύρνης και του Αδραμυττίου.

Ο Δήμος Λέσβου θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω το ταξιδιωτικό ρεύμα των Τούρκων ποδηλατών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την τουριστική αγορά του νησιού.

Τα τελευταία χρόνια ο ποδηλατικός τουρισμός αναπτύσσεται θεαματικά στην Ευρώπη και καταλαμβάνει ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Η στροφή στην προτίμηση αυτού του τύπου διακοπών συνδέεται με το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ποδηλατικές διακοπές αφορούν σε ποσοστό 2% έως 4% των συνολικών ταξιδίων για διακοπές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία φτάνοντας το 6% με 12%.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr