Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Σε πλήρη λειτουργία ο Δορυφορικός Σταθμός του αεροδρομίου της Αθήνας

Πλήρως λειτουργικός όλο το χρόνο έγινε ο Δορυφορικός Σταθμός (φωτογραφίες) του αεροδρομίου της Αθήνας, ακολουθώντας την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Κεντρικού Κτηρίου στις περιοχές Extra Schengen το 2015 και Intra Schengen το 2017.

Στόχος της αναβάθμισης αυτής ήταν αφενός η δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των επιβατών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αφετέρου δε η εξυπηρέτηση των oλοένα και περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες εντάσσουν την Αθήνα στη λίστα των προορισμών τους.

Ο δορυφορικός αεροσταθμός του «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε περιστασιακά και προκειμένου να καλύπτει ανάγκες σε ημέρες αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου, όμως καθώς στο αεροδρόμιο από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2016 διακινήθηκαν 18,9 εκατ. επιβάτες, δηλαδή το 90% της σχετικής χωρητικότητας των 21 εκατ. επιβατών, αποφασίστηκε η λειτουργία του σε μόνιμη βάση. Έτσι, το αεροδρόμιο της Αθήνας, μετά και τη λειτουργία του δορυφορικού σταθμού, είναι σε θέση να διαχειριστεί κίνηση τουλάχιστον 26 εκατ. επιβατών ετησίως.

 

Αφετηρία του αναβαθμισμένου δορυφορικού σταθμού είναι ο υπόγειος διάδρομος (Underground Link) που το συνδέει το Κεντρικό Κτήριο. Στα 600 περίπου μέτρα του η διαδρομή μετατρέπεται σε μια συναρπαστική κιναισθητική εμπειρία, που ξετυλίγεται μέσα από εικόνες και χάρτες της Αθήνας, σε τέσσερις ενότητες: Ιστορία (History), Πολιτισμός (Culture), Ζωή (Life) και Φύση (Nature). Έτσι οι επιβάτες που κινούνται στο τούνελ βιώνουν όμορφες εκπλήξεις, για παράδειγμα, video walls με εικόνες θάλασσας ή εγκαταστάσεις με πορτρέτα-βίντεο επισκεπτών που μιλούν για την Αθήνα.

Στο βασικό όροφο, στο Επίπεδο Αναχωρήσεων, λειτουργούν καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (Hellenic Duty Free Shops) και οι ταξιδιώτες θα συναντήσουν καθιστικά δύο επιπέδων που παραπέμπουν σε κερκίδες, αλλά και εκτεταμένο χώρο εστίασης (Camden Food, Starbucks και The Beer House), που δίνουν τη δυνατότητα για ένα γεύμα ή καφέ και αναψυκτικό, εμπορικά καταστήματα (The Greek Designers και WΗSmith), ενώ τα καταστήματα Βενέτης, στις πύλες επιβίβασης, προσφέρουν το τελευταίο σνακ πριν από την πτήση.

 

Πηγή: www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας