Κυριακή 5 Απριλίου 2020

LE MONDE: Η τέχνη της γαστρονομίας συναντά τη φιλοξενία

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές, πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου. Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

Τα προγράμματα που παρέχει το Ι.Ε.Κ LE MONDE είναι τα εξής:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management
  • Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού – Tourism Management
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – Chef
  • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef

 

 1. Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και μια περίοδος πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη με στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου.

Έμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση σε πεδία εξειδίκευσης όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ-εστιατορίου.

Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με τα Hotel & Tourism Professional Lectures που αποτελούν σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές διευθυντικά στελέχη του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου, ενώ οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πρότυπους επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, catering, αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια φέρνουν σε επαφή τους σπουδαστές με τους μελλοντικούς χώρους και τις συνθήκες απασχόλησής τους.

Δείτε το VIDEO

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

2. Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και μια περίοδος πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού καλύπτει πλήρως το φάσμα των γνώσεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία και οργάνωση μιας τουριστικής και ταξιδιωτικής επιχείρησης.

Η αύξηση των τουριστικών εισροών και η δημιουργία νέων τουριστικών προορισμών καθιστούν γνωστικά αντικείμενα όπως αυτά, της τουριστικής γεωγραφίας, των διεθνών σχέσεων, της οργάνωσης και λειτουργίας αεροδρομίου καθώς και της περιβαλλοντικής πολιτικής πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η ύλη των γνωστικών αντικειμένων καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες απαιτήσεις και η μεθοδολογία που ακολουθείται, εφοδιάζει τους σπουδαστές με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ώστε να είναι εξοικειωμένοι με κάθε θέση στο μελλοντικό χώρο εργασίας τους.

Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών με έμφαση στην επαγγελματική επικοινωνία και την εξοικείωση με τα επικρατέστερα προγράμματα ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης, συμβάλλουν στην πλήρη κατανόηση τόσο του πραγματικού, όσο και του ηλεκτρονικού τουριστικού γραφείου.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

3. Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και μια περίοδος πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Το σύνολο των γαστρονομικών τεχνικών και όρων διδάσκονται με αφορμή συνταγές από την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα, εξασφαλίζοντας την άμεση επαφή με αυθεντικές πρώτες ύλες. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών μαγειρικής, οι σπουδαστές υιοθετούν την επαγγελματική μεθοδολογία και καταφέρνουν να υλοποιούν απλές και σύνθετες παρασκευές, επιτυγχάνοντας άρτια γευστικά αποτελέσματα.

Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

Δείτε το VIDEO

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

4. Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και μια περίοδος πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής  στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Η προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών συνταγών και η συστηματική εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών.

Πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, πρωταγωνιστούν στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σύστασης τους που ουσιαστικά καθορίζουν και τον τρόπο διαχείρισης τους στο ζαχαροπλαστείο και αρτοποιείο.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

 

Δείτε το VIDEO

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο (παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)

Τ.: 210 4830500 W.: www.lemonde.edu.gr/www.lemondecentre.gr 

M.: info@lemonde.edu.gr

F: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute