Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE: Σπουδές υψηλού κύρους και απόλυτης εξειδίκευσης στα τουριστικά και ξενοδοχειακά επαγγέλματα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι αποκλειστικά εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές και πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ξενοδοχειακής και Τουριστικής εκπαίδευσης EuroCHRIE.

Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, ενώ η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό του, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management
  • Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού Tourism Management
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – Chef
  • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef

 

  • Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης

Το πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Hotel Management προετοιμάζει τους νέους επαγγελματίες που θέλουν να στελεχώσουν τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα δημιουργεί ολοκληρωμένους επαγγελματίες που μπορούν να απασχοληθούν σε ένα ξενοδοχείο σε όλους τους τομείς, από τη reception, το εστιατόριο, την οργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων, τη διαχείριση θεμάτων των ορόφων, το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

Μετά την απόκτηση της ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις ή και να διευθύνουν τη δική τους ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από θεωρητικά μαθήματα, από μαθήματα εκπαίδευσης σε όλα τα εξειδικευμένα προγράμματα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και από πρακτικές εφαρμογές σε ό,τι αφορά το εστιατόριο, το bar και την οροφοκομία. 

  • Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές τουριστικό περιβάλλον, οι σύγχρονοι τουρίστες έχουν απαιτήσεις όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα της επιλογής ή προσφοράς τουριστικού προορισμού.

Το στέλεχος της ανάλογης τουριστικής επιχείρησης πρέπει να έχει βαθιά γνώση τόσο των προγραμμάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης καθώς και παρεμφερών θεμάτων όπως τουριστική γεωγραφία, διεθνείς σχέσεις, περιβαλλοντική πολιτική και ιστορία.

Αποκτώντας όλες αυτές τις γνώσεις ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί να στελεχώσει με επιτυχία οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο, πραγματικό ή ηλεκτρονικό ή να δημιουργήσει ένα δικό του αντίστοιχο γραφείο και κυρίως να κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων τον εμπιστεύονται για τη δημιουργία ενός ονειρεμένου ταξιδιού.

Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με τα Hotel & Tourism Professionals’ Lectures που αποτελούν σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές διευθυντικά στελέχη του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου, ενώ πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων υποστηρίζεται από πλούσια βιβλιογραφία που παρέχεται από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDΕ.

 

  • Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης

Ο chef είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας οργανωμένης κουζίνας με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και γευστικών συνδυασμών που θα προσφερθούν σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης.

Το επάγγελμα του chef είναι απαιτητικό καθώς συνδυάζει γνώσεις τεχνικές όσο και οργανωτικές. Ο τομέας εκπαίδευσης chef αφορά στην άριστη οργάνωση της παρασκευής εδεσμάτων, στο συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στη σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών καθώς και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στο χώρο της κουζίνας.

Ο σύγχρονος chef είναι περισσότερο από ένας απλός μάγειρας, είναι ένας κοσμοπολίτης που γνωρίζει και ενημερώνεται για τις νέες τάσεις στη μαγειρική, γνωρίζει για λεπτομέρειες που αφορούν στο συνδυασμό φαγητού και κρασιού ακόμα και για το στήσιμο του τραπεζιού ενός εστιατορίου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στη LE MONDE είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γεύσεων σε όλα τα παραπάνω πεδία.

  • Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: 2 έτη και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης

Ο pastry chef είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, ξενοδοχείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας, catering και μπορεί να δημιουργεί σε επαρκείς ποσότητες γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα με εκλεπτυσμένη γεύση και άρτια εμφάνιση.

Το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη απαιτεί έμφαση στη λεπτομέρεια και πολύ καλή γνώση των τεχνικών ζαχαροπλαστικής.

Στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για πρωτότυπες γεύσεις, για σύγχρονο dessert styling, για ιδιαίτερες εφαρμογές ζαχαροπλαστικής όπως η διακοσμητική ζαχαροπλαστική με δημιουργίες από ζαχαρόπαστα και άλλα υλικά, αλλά και η κάλυψη ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών (π.χ. γλυκά χωρίς θερμίδες, αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη κ.ά.).

Ο συνδυασμός πρακτικής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης στο πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της LE MONDE δημιουργεί έτοιμους επαγγελματίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στη ζαχαροπλαστική  – αρτοποιία.

 

Έναρξη νέου εξαμήνου: Οκτώβριο.

Οι εγγραφές συνεχίζονται.

 

Μετεκπαίδευση

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE πραγματοποιείται πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στον τομέα Food & Beverage Management διάρκειας 12 εβδομάδων.

 

– Food & Beverage Management, ταχύρρυθμο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για στελέχη της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης, σε απόφοιτους γαστρονομικών ειδικοτήτων (chef, pastry chef), τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή ακόμη και να αναδιοργανώσουν κοστολογικά τη δική τους επιχείρηση.

Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Διάρκεια: 12 εβδομάδες – Έναρξη προγράμματος: 9/11/2020

 

Επαγγελματική εξειδίκευση

 

– Bar & Restaurant Management – Διεύθυνση Εστιατορίου και μπαρ

Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης.

Διάρκεια: 20 εβδομάδες – Έναρξη: 9/11/2020

 

– Sommelier – Οινοχόος

Εργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα.

Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Διάρκεια:  20 εβδομάδες – Έναρξη: 9/11/2020

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, 183 46 Μοσχάτο

(παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)

Τ.: 210 4830500 W.: www.lemonde.edu.gr

Ε.: info@lemonde.edu.gr

F: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post