Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

LE MONDE: Ξεκινάει πρόγραμμα Basic Chef Course στις 11 Φεβρουαρίου

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης βασικών γνώσεων μαγειρικής τέχνης, διάρκειας 10 εβδομάδων, θα ξεκινήσει στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE.

Τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και περιλαμβάνουν εκμάθηση βασικών τεχνικών και μεθόδων της επαγγελματικής μαγειρικής, καθώς και εξοικείωση με την επαγγελματική παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας, τον επαγγελματικό εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις κουζίνας και τη χρήση τους.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

– Νέους και νέες που τους αρέσει η μαγειρική, δεν διαθέτουν εμπειρία, ούτε σχετικές σπουδές και επιθυμούν να μαγειρεύουν ακολουθώντας ορθές γαστρονομικές τεχνικές.
– Επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης που δεν έχουν λάβει συγκεκριμένη εκπαίδευση και η γνώση τους βασίζεται αποκλειστικά στην εργασιακή τους εμπειρία.
– Όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας και να πραγματοποιήσουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
– Απόφοιτους σπουδών ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές και μεθόδους της επαγγελματικής μαγειρικής.

 

Σκοπός προγράμματος: Οι συμμετέχοντες αποκτούν τα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια που θα τους επιτρέψουν να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν από τους υπεύθυνους μιας επαγγελματικής κουζίνας. Γνωρίζουν και εξοικειώνονται με την ορθή πρακτική των βασικών τεχνικών και μεθόδων της επαγγελματικής μαγειρικής καθώς και με την επαγγελματική παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας. Εξοικειώνονται με τον επαγγελματικό εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις κουζίνας και τη χρήση τους.

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βάσεις ξεκινώντας από ζωμούς, φον, ρου, σάλτσες και συνεχίζουν με σούπες, σαλάτες, κλασικά πιάτα. Διδάσκονται και εφαρμόζουν διαφορετικούς τρόπους κοπής, ψησίματος μέσα από ολοκληρωμένες συνταγές της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας τηρώντας, ταυτόχρονα, όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Ενώ, μαθαίνουν να συνθέτουν γαστρονομικούς καταλόγους – μενού, λαμβάνοντας υπόψη και ζητήματα που αφορούν στην κοστολόγηση των συνταγών που περιλαμβάνουν.

 

Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 11/02/2019
Ημέρες μαθημάτων: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη 
Ωράριο παρακολούθησης: 08.50 – 12.15

Όσοι ολοκληρώνουν το πρόγραμμα δεν συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν άλλα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του Κ.Δ.Β.Μ επιπέδου 2 LE MONDE με προνομιακούς όρους.

 

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 4830500

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram