Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

LE MONDE: Νέα τμήματα Barista & Coffee Expert, Sommelier και Bar & Restaurant Management

LEMONDE

Νέα προγράμματα εκπαίδευσης ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου o εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE:

1. Barista & Coffee Expert

Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να απασχοληθούν σε κάθε είδους επιχείρηση εστίασης που περιλαμβάνει προϊόντα καφέ. Τα μαθήματα του προγράμματος είναι αποκλειστικά εργαστηριακά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της σχολής.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες:

  • Θεωρητική προσέγγιση της έννοιας του καφέ
  •  Ποικιλίες καφέ και Coffee tasting
  •  Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
  •  Ανάλυση, συντήρηση και ρύθμιση εξοπλισμού καφέ
  •  Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino
  •  Espresso Advanced program
  •  Βασικές αρχές latte art
  •  Latte Art advanced program
  •  Τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου
  •  Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων

Η φοίτηση διαρκεί τρεις εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες:

2. Sommelier – Οινοχόος

Το πρόγραμμα δημιουργεί επαγγελματίες Sommeliers, που θα στελεχώσουν τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία με πλούσια κάβα που έχουν ανάγκη τις γνώσεις ενός ειδικού.

Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά και επιτυγχάνει να γνωρίσει στους σπουδαστές τις ποικιλίες και τα κρασιά του ελληνικού και του διεθνή αμπελώνα, παρέχοντάς τους μοναδικές ευκαιρίες γευστικών δοκιμών και θεωρητικής ανάλυσης.

Το πρόγραμμα παρέχεται με δύο τρόπους παρακολούθησης:

Α) Παρακολούθηση ολοκληρωμένου προγράμματος:

Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 192 διδακτικές ώρες, διάρκειας έξι μηνών. Η διδασκαλία πραγματοποιείται τρεις φορές – ημέρες την εβδομάδα με διάρκεια τρεις διδακτικές ώρες κάθε φορά, από Νοέμβριο έως Μάιο.

B) Παρακολούθηση θεματικών ενοτήτων του προγράμματος:

Το πρόγραμμα σπουδών διακρίνεται σε θεματικές ενότητες. Όσοι δεν διαθέτουν το χρόνο να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα, μπορούν να επιλέξουν τις θεματικές ενότητες που θα παρακολουθήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες:

3. Bar & Restaurant Management

Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά σε χώρο bar – restaurant εντός της σχολής, από επαγγελματίες maitre, οινοχόους, γευσιγνώστες, F&B managers και bartenders.

Η φοίτηση διαρκεί 20 εβδομάδες, αποτελείται από τρεις διδασκόμενες ενότητες (ενότητα λειτουργίας Bar – έξι εβδομάδες, ενότητα service και γευσιγνωσίας κρασιού – έξι εβδομάδες, ενότητα Restaurant Operation και Food & Beverage Management – οκτώ εβδομάδες) και τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, από τρεις ώρες κάθε φορά.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πληροφορίες για τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης: 210 4830500

Share Post