Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

LE MONDE: Κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), μέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και το καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία.

Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 

Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας – Hotel Management

Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία / e – Travel Agent

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – Chef

Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Hotel Management – Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Hotel Management συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη με στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE διαθέτουν χώρους εκπαίδευσης που προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, όπως εστιατόρια, bar, εργαστήριο οροφοκομίας, προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου.

Παράλληλα δίνεται μεγάλη έμφαση στην εξοικείωση των σπουδαστών με όλα τα προγράμματα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

Έμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση σε πεδία εξειδίκευσης όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ – εστιατορίου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2023

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

e – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία 

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο τουριστικός πράκτορας γνωρίζει σε βάθος διεθνές τουριστικό περιβάλλον και αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, τουριστικό γραφείο και τουριστική επιχείρηση που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τουρίστες – πελάτες που την εμπιστεύονται.

Σχεδιάζει πακέτα διακοπών, κλείνει ταξίδια, οργανώνει εκδρομές. Διαχειρίζεται ψηφιακές κρατήσεις και προβάλλει ταξίδια και εκδρομές.

Ο τουρισμός αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο e – Travel agent είναι το στέλεχος που κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργάζεται στο διοικητικό τομέα μιας τουριστικής επιχείρησης, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η  χρήση ηλεκτρονικών μέσων, οι ξένες γλώσσες και η επικοινωνιακή ικανότητα.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ειδικές εφαρμογές Η/Υ και το διαδίκτυο επιτυγχάνουν την πραγματοποίηση πωλήσεων τελικών τουριστικών προϊόντων αναπτύσσοντας αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους πελάτες.

Η συγκεκριμένη ειδικότητα απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν αγάπη για τα ταξίδια και τις νέες τεχνολογίες.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2023

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Chef  εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει δημιουργήσει ένα πετυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης στον τομέα της γαστρονομίας που μπορεί να οδηγήσει τους νέους ή τις νέες που αγαπούν τη μαγειρική να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μια κουζίνας, να αναλάβουν τη θέση του chef.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε εργαστήρια μαγειρικής όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται βήμα βήμα να επιλέγουν τις πρώτες ύλες, να τις χρησιμοποιούν σωστά στις ανάλογες συνταγές χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές, αλλά και να συνδυάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τα υλικά για να δημιουργήσουν γευστικά πιάτα.

Μέσα από την καθημερινή τριβή στα εργαστηριακά μαθήματα, οι σπουδαστές εξελίσσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών.

Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

Το πρόγραμμα σπουδών υποστηρίζεται επίσης και από ένα πλήθος θεωρητικών μαθημάτων που εστιάζουν στην εκπαίδευση της οργάνωσης και της λειτουργίας μιας επαγγελματικής κουζίνας.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2023

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Pastry Chef στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Η προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών συνταγών και η συστηματική εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών.

Πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκτούν προβάδισμα σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δημιουργούν επιδόρπια υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.

Πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, πρωταγωνιστούν στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σύστασης τους που ουσιαστικά καθορίζουν και τον τρόπο διαχείρισης τους στο ζαχαροπλαστείο και αρτοποιείο.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2023

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Τα προγράμματα σπουδών υποστηρίζονται από βιβλιογραφία των εκδόσεων της σχολής, Les Livres du Tourism.

Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια και διαλέξεις.

Προνομιακά δίδακτρα φοίτησης έως 15/07: Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 4830500, info@lemonde.edu.gr

 

LE MONDE

Εκπαιδευτικός Όμιλος  Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Σπουδών

Θεσσαλονίκης 45

18346, Μοσχάτο – Αθήνα

Τηλ.: 210 4830500

Φαξ: 210 4839309

E-mail: info@lemonde.edu.gr

Website: www.lemonde.edu.gr

F: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute