Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

LE MONDE: Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει από το 1996 αποκλειστικά ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές.

Διετή (τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και μια περίοδος πρακτικής άσκησης ή μαθητείας) αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών που στοχεύουν στη δημιουργία επαγγελματιών με υψηλό επίπεδο κατάρτισης που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση στο δυναμικό κλάδο της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο, με συνολικό εμβαδόν 5.500 τ.μ., με πολλές αίθουσες διδασκαλίας και 22 εργαστηριακούς χώρους που είναι ειδικά διαμορφωμένοι για να καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της γαστρονομικής, ξενοδοχειακής και τουριστικής εκπαίδευσης.

 

Τα προγράμματα που παρέχει το Ι.Ε.Κ LE MONDE είναι τα εξής:

 

1. Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου.

Έμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση.

Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με τα Hotel & Tourism Professional Lectures που αποτελούν σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές διευθυντικά στελέχη του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου, ενώ οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πρότυπους επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, catering, αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια φέρνουν σε επαφή τους σπουδαστές με τους μελλοντικούς χώρους και τις συνθήκες απασχόλησής τους.

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

2. Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού καλύπτει πλήρως το φάσμα των γνώσεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία και οργάνωση μιας τουριστικής και ταξιδιωτικής επιχείρησης.

Η ύλη των γνωστικών αντικειμένων καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες απαιτήσεις και η μεθοδολογία που ακολουθείται, εφοδιάζει τους σπουδαστές με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, ώστε να είναι εξοικειωμένοι με κάθε θέση στο μελλοντικό χώρο εργασίας τους.

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

3. Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών μαγειρικής, οι σπουδαστές υιοθετούν την επαγγελματική μεθοδολογία και καταφέρνουν να υλοποιούν απλές και σύνθετες παρασκευές, επιτυγχάνοντας άρτια γευστικά αποτελέσματα.

Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

4. Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, πρωταγωνιστούν στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σύστασης τους που ουσιαστικά καθορίζουν και τον τρόπο διαχείρισης τους στο ζαχαροπλαστείο και αρτοποιείο.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο
Τ.: 210 4830500
W.: www.lemonde.edu.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media