Κυριακή 5 Απριλίου 2020

LE MONDE: Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, απόλυτα εξειδικευμένος στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές, πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου.

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

 

Τα προγράμματα που παρέχει το Ι.Ε.Κ LE MONDE είναι τα εξής:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Hotel Management
  • Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού Tourism Management
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας – Chef
  • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής – Pastry Chef

 

Σημεία Υπεροχής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

  • Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία
  • Τίτλοι σπουδών υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις
  • Πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα
  • Τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από το κράτος στα προγράμματα βασικής εκπαίδευσης του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE
  • Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
  • Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα
  • Επιλεγμένο προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις
  • Διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με κορυφαίες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
  • Υποστήριξη μαθημάτων με εξειδικευμένη βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme
  • Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
  • Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια για τους σπουδαστές και αποφοίτους των προγραμμάτων διετούς φοίτησης

 

Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

 

 

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα σπουδών και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.

Η ειδικότητα σπουδών Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας  απευθύνεται σε νέους και νέες με έντονες επικοινωνιακές δεξιότητες. Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE οι σπουδαστές αποκτούν όλες τις γνώσεις που απαιτούνται για τη στελέχωση μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, θεωρητικές και πρακτικές, όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ – εστιατορίου.

Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με τα Hotel & Tourism Professionals’ Lectures που αποτελούν σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές διευθυντικά στελέχη του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού κλάδου, ενώ πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους.

 

Δείτε το video

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

Tourism Management – Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

 

 

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα σπουδών και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού καλύπτει πλήρως το φάσμα των γνώσεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία και οργάνωση μιας τουριστικής και ταξιδιωτικής επιχείρησης. Οι σπουδαστές διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα όπως της τουριστικής γεωγραφίας, των διεθνών σχέσεων, της οργάνωσης και λειτουργίας αεροδρομίου και φυσικά όλα τα συστήματα κρατήσεων, ώστε να μπορούν να στελεχώσουν με επιτυχία τουριστικά πρακτορεία, online ή πραγματικά.

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

 

 

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα σπουδών και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας απευθύνεται σε νέους και νέες που αγαπούν τη μαγειρική.

Στη διάρκεια των σπουδών τους οι σπουδαστές διδάσκονται όλες τις απαραίτητες τεχνικές της επαγγελματικής κουζίνας, Το σύνολο των γαστρονομικών τεχνικών και όρων διδάσκονται με αφορμή συνταγές από την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα, εξασφαλίζοντας την άμεση επαφή με αυθεντικές πρώτες ύλες.

 

Δείτε το video

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

 

 

Διάρκεια σπουδών: 4 εξάμηνα σπουδών και 1 επιπλέον εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής  στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

 

Δείτε το video

 

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο (παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)

Τ.: 210 4830500 W.: www.lemonde.edu.gr

M.: info@lemonde.edu.gr

F: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute