Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

LE MONDE: Η απόλυτη εξειδίκευση στις γαστρονομικές και ξενοδοχειακές σπουδές

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE με περισσότερα από 25 χρόνια εξειδίκευσης στη γαστρονομική και ξενοδοχειακή εκπαίδευση, με εκατοντάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με χιλιάδες αποφοίτους, ανάμεσα στους οποίους μερικοί από τους πρωταγωνιστές των τουριστικών επιχειρήσεων του σήμερα, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για όσους επιθυμούν να διακριθούν στον τομέα του τουρισμού.

Στα υψηλών προδιαγραφών προγράμματα σπουδών του έρχονται να προστεθούν οι επιλεγμένοι καθηγητές του, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και οι διεθνείς συνεργασίες που πιστοποιούν την υπεροχή της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στο Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, προγράμματα σπουδών στις πιο δυναμικές ειδικότητες της αγοράς:

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας | Chef
  • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής | Pastry Chef
  • Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας | Hotel Management
  • Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία | e – Travel Agent

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

 Chef | Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα  επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Το σύνολο των γαστρονομικών τεχνικών και όρων διδάσκονται με αφορμή συνταγές από την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα, εξασφαλίζοντας την άμεση επαφή με αυθεντικές πρώτες ύλες.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023 & Φεβρουάριος 2024

 

Pastry Chef | Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023 & Φεβρουάριος 2024 

 

Hotel ManagementΣτέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα  επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους/όσες επιθυμούν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο αποκτώντας τις δεξιότητες και εμπειρίες που χρειάζεται ο σύγχρονος ξενοδόχος.

Μέσα από έναν συνδυασμό θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, ο σπουδαστής αποκτά γνώσεις οργάνωσης και λειτουργίας, οικονομικής διαχείρισης, διοίκησης προσωπικού που απαιτούν τα διαφορετικά τμήματα μιας επιχείρησης φιλοξενίας όπως η υποδοχή, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης εκδηλώσεων, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023 & Φεβρουάριος 2024

 

eTravel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία 

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα  επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο σπουδαστής εφοδιάζεται με την απαραίτητη τεχνογνωσία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες στον τουρισμό και αφορούν στην αποτελεσματική οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση οποιασδήποτε τουριστικής ή ταξιδιωτικής επιχείρησης.

Έναρξη: Οκτώβριος 2023

 

Προνομιακά δίδακτρα φοίτησης για όσους απασχολούνται στον Τουρισμό.

 

Πληροφορίες – εγγραφές:  210 4830500 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο

Τ.: 210 4830500

E.:info@lemonde.edu.gr

Website: www.lemonde.edu.gr

Facebook: facebook.com/LE.MONDE.Institute/

Instagram: instagram.com/le_monde_edu_official_page/

YouTube: www.youtube.com/user/LEMONDEedu