Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

LE MONDE: 3η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International

Η LE MONDE αναδείχθηκε στην 3η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International ανάμεσα σε 12 σχολές από όλον τον κόσμο!

Ένας από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, ο διαγωνισμός γαστρονομίας Trophee Mille International, πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά στη Ρενς (Reims) της Γαλλίας τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

Ανάμεσα σε δώδεκα χώρες από όλον τον κόσμο, η ελληνική αποστολή με τους σπουδαστές της σχολής LE MONDE, Κατερίνα Κατσίκα, σπουδάστρια μαγειρικής τέχνης και Δημήτρη Φεσσά, σπουδαστή ζαχαροπλαστικής αρτοποιίας, κατάφερε να αναδειχθεί στην τρίτη θέση.

Οι δύο διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο με τοπικά προϊόντα της περιοχής Grand Est, εντυπωσιάζοντας τόσο με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις όσο με τον επαγγελματισμό τους, την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από μια ομάδα Γάλλων chef & pastry chef βραβευμένων με αστέρια Michelin, αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο MOF.

Την προετοιμασία τους ανέλαβαν οι καθηγητές μαγειρικής τέχνης της σχολής Μάκης Καλόσακας, Χρήστος Παναγόπουλος και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος.

 

 

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram