Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

ΛΑΜΨΑ: Πωλήθηκε το Sheraton Rhodes Resort – Επικέντρωση σε city hotels

Η ΛΑΜΨΑ ανακοίνωσε χθες (03/08) την πώληση του ξενοδοχείου της Sheraton Rhodes Resort στην «AZORA FCR RHODES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («AZORA FCR RHODES AE»), που είναι θυγατρική εταιρεία του ισπανικού ομίλου «AZORA GROUP» που δραστηριοποιείται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επενδύσεις ακινήτων, έναντι ποσού 43.800.000 ευρώ.

 

 

Η ΛΑΜΨΑ στην ανακοίνωση της τονίζει ότι η πώληση αυτή αποτελεί στρατηγική κίνηση της εταιρείας, η οποία σκοπεύει στην επικέντρωση της σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων και την ενίσχυση της θέσης της τόσο επιχειρηματικά όσο και κεφαλαιακά, ενώ συγχαίρει τους νέους επενδυτές από την Ισπανία για την εξαγορά του Sheraton Rhodes Resort, ευχόμενη κάθε επιτυχία για την επένδυση αυτή που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό νησιωτικό τουρισμό.

Το ποσό της πώλησης χρησιμοποιήθηκε εν μέρει από τη ΛΑΜΨΑ για την πλήρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου της Alpha Bank.

Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» θα συνεχίσει τη λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν.

Το 5άστερο Sheraton Rhodes Resort, που βρίσκεται στην Ιξιά της Ρόδου, διαθέτει 401 δωμάτια και σουίτες.

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., διαθέτει και διαχειρίζεται τα ιστορικά ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία, King George και το Athens Capital στην Αθήνα, το πολυτελές Hyatt Regency και το ιστορικό Mercure Excelsior στο Βελιγράδι, τα οποία κατατάσσονται ανάμεσα στις σημαντικότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ευρώπης.