Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΛΑΜΨΑ: Μετατροπή διατηρητέου κτηρίου δίπλα στη Βουλή σε ξενοδοχείο

 

Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital Hotel – MGallery, Sheraton Rhodes Resort κ.ά.), του ομίλου Λασκαρίδη, νοίκιασε στο διαγωνισμό του ΕΦΚΑ, το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Ζαλοκώστα 7 – 9 στο κέντρο της Αθήνας, έναντι μηνιαίου μισθώματος 34.500 ευρώ με διάρκεια μίσθωσης 30 χρόνια.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

To 1.854 τ.μ. διατηρητέο κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1939, με δύο υπόγεια, ισόγειο και πέντε ορόφους, βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κτήριο της Βουλής και την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού του ΕΦΚΑ, ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει έργα τουλάχιστον 1.200.000 ευρώ με σκοπό τη μετατροπή και τη λειτουργία του κτηρίου ως 4άστερο ξενοδοχείο ή μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα αντίστοιχης κατάταξης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η Σύμβαση Εκμίσθωσης περιλαμβάνει και το προτιμησιακό δικαίωμα («option») του μισθωτή του κτηρίου της οδού Ζαλοκώστα, σε σχέση με τη μίσθωση του παρακείμενου οικοπέδου στην Κριεζώτου 8 – 10.

Συγκεκριμένα, η ΛΑΜΨΑ θα έχει προτιμησιακό δικαίωμα σε πιθανό μελλοντικό διαγωνισμό (μετά τη λήξη της ισχύουσας μίσθωσης του οικοπέδου στις 07/07/2025) για την εκμίσθωση του οικοπέδου.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση μελλοντικού διαγωνισμού εκμίσθωσης και αφού αναδειχθεί από τον τότε διαγωνισμό ο ανάδοχος, η ΛΑΜΨΑ θα έχει το δικαίωμα να μισθώσει το οικόπεδο επί της Κριεζώτου 8 – 10 με το ίδιο ποσό με αυτό που θα έχει προκύψει από τον τότε διαγωνισμό.

Το οικόπεδο της οδού Κριεζώτου 8 – 10, που βρίσκεται σε απόσταση μόνο λίγων μέτρων από το Athens Capital Hotel – MGallery (Πανεπιστημίου & Κριεζώτου 2), λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως parking (φωτογραφία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ στο newmoney.gr, το σχέδιο της ΛΑΜΨΑ προβλέπει τη μετατροπή του κτηρίου της οδού Ζαλοκώστα σε κατάλυμα 18 διαμερισμάτων μέχρι 90 τ.μ. το κάθε ένα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα το management θα αναλάβει το ξενοδοχείο Αthens Capital (φωτογραφία).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post