Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

H Lamda εξαγόρασε το υπόλοιπο 50% της μαρίνας του Φλοίσβου

H LAMDA DEVELOPMENT S.A., του ομίλου Λάτση, ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε να αποκτήσει από την εταιρεία D-Marinas B.V. του τουρκικού ομίλου DOGUS, το υπόλοιπο 50% των μετοχών της εταιρίας LAMDA DOGUS INVESTMENTS S.A., η οποία, σήμερα, κατέχει ποσοστό 83,39% των μετοχών της LAMDA Flisvos Holding Α.Ε., μετόχου κατά 77,23% της εταιρείας LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. που διαχειρίζεται τη Mαρίνα του Φλοίσβου, στην παραλιακή της Αθήνας.

Το αντίτιμο για την αγορά των εν λόγω μετοχών ανέρχεται σε 12.393.000 ευρώ και η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, δεδομένου ότι δεν εκκρεμούν κανονιστικές ή άλλες διοικητικές εγκρίσεις.

Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η LAMDA DEVELOPMENT S.A. καθίσταται ο μοναδικός μέτοχος της LAMDA DOGUS INVESTMENTS S.A., ελέγχοντας έτσι πλήρως την εταιρεία LAMDA Flisvos Marina Α.Ε.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Dogus λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει ξεκινήσει από το 2019 την πώληση της συμμετοχής του σε εταιρείες στην Ελλάδα (μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας, ιδιοκτήτρια εταιρεία Hilton της Αθήνας) και στο εξωτερικό.

Στη χώρα μας διατηρεί ακόμη (αλλά άγνωστο αν θα συνεχίσει), τη συμμετοχή του στην εταιρεία που εξαγόρασε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η μαρίνα του Φλοίσβου διαθέτει 303 θέσεις ελλιμενισμού, εκ των οποίων το 50% μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη και πολυτελή yachts με μήκος που υπερβαίνει τα 35 μέτρα (mega yachts).

 

Φωτογραφία: www.facebook.com/FlisvosMarina

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media