Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Κύπρος: Στόχος να «ανακτήσει» το 30% από τις αφίξεις και τα έσοδα του 2019

 

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, δηλώνει πανέτοιμο για την επανεκκίνηση του τουρισμού από τις 15 Ιουνίου, ενώ έτοιμα είναι και τα πρωτόκολλα για τον τουρισμό, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ανδρέας Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχος του Υφυπουργείου είναι να ανακτήσει το 30% στις αφίξεις και στα έσοδα που είχε η Κύπρος το 2019 και ότι το 57% της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό έχει ήδη ολοκληρωθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

«Το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι πανέτοιμο, έχει και έτοιμες τις επιστολές που θα σταλούν στους τουριστικούς πράκτορες, στους διοργανωτές ταξιδίων, τους Κύπριους πρεσβευτές και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού κρατών μελών της ΕΕ και όχι μόνο, σε σχέση με το άνοιγμα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός από τις 15 Ιουνίου. Στις 15 Ιουνίου, η Κύπρος, ως τουριστικός προορισμός, θα είναι έτοιμη να ανοίξει, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων, του Υπουργείου Υγείας και Υπουργείο Μεταφορών», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ανέφερε επίσης ότι «η Κύπρος θα είναι έτοιμη να ανοίξει και σε σχέση με τα πρωτόκολλα που αφορούν τον τουρισμό» για χώρους εστίασης, μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια, συμπεριφορές μέσα στα ξενοδοχεία, ταξί, παραλίες και για πισίνες.

Είπε ακόμη ότι παράλληλα συνεχίζεται από το Υφυπουργείο η προσπάθεια προβολής της Κύπρου ως ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος είναι η πλέον ασφαλής χώρα στη Μεσόγειο και η πέμπτη ασφαλής χώρα στον κόσμο».

Αναφορικά με τις αγορές που θα επικεντρωθεί η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα είναι οι χώρες που επιδημιολογικά βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με την Κύπρο, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, κάποιες αραβικές και σκανδιναβικές χώρες και η Γερμανία και ίσως σε δεύτερο στάδιο η Βρετανία και η Ρωσία.

 

 Πηγή: economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post