Δευτέρα 20 Μαϊου 2024

Κύπρος: Στο 75% οι αφίξεις τουριστών σε σχέση με το 2019

 

Στο 75% βρίσκονται οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο σε σχέση με το 2019, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και επεσήμανε πως εάν λάβει κανείς υπόψη τις δυσκολίες που διανύουμε, το ποσοστό χαρακτηρίζεται ως «καθόλου άσχημο».

Ο κ. Περδίος είπε ότι το 2019 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό και «μια χρονιά κατά την οποία καταφέραμε να έχουμε 4.000.000 επισκέπτες και με ελάχιστα προβλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής και σε σύγκριση με το 2021 είμαστε πολύ καλύτερα. Πέρσι η χρονιά έκλεισε στο 50% περίπου, σε σχέση με το 2019 και ο στόχος που τέθηκε για φέτος είναι να υπερβούμε τα περσινά αποτελέσματα».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

O κ. Περδίος είπε πως φαίνεται να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και για το υπόλοιπο της χρονιάς και προέβη στην πρόβλεψη πως όπως διαφαίνεται σε όλες τις περιοχές, ιδιαίτερα οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος, θα πάνε αρκετά καλά.

Ερωτηθείς για την «απώλεια» της ρωσικής αγοράς, ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «μας έχει στοιχήσει διότι εάν δεν ήταν η απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς, θα μιλούσαμε φέτος για μια εξαιρετική χρονιά. Μιλούμε για απώλειες της τάξης των 800.000 αφίξεων και αυτές οι απώλειες δεν αντικαθίστανται μέσα σε μια νύχτα. Παρόλα αυτά με έγκαιρο προγραμματισμό και έκτακτο πλάνο δράσης έχουμε καταφέρει να αναπληρώσουμε περίπου το 25% της χασούρας από τη ρωσική αγορά, προσελκύοντας περίπου 200.000 αφίξεις από άλλες αγορές, τις οποίες έχουμε ενισχύσει με τις προσπάθειες μας τα τελευταία χρόνια».

 

Πηγή: economytoday.sigmalive.com