Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Κύπρος: Σημαντικά οφέλη από την αύξηση του τουρισμού

Η Κύπρος είχε το 2016 αύξηση 20% στον αριθμό των τουριστών από το εξωτερικό, φτάνοντας τα 3.200.000 τουρίστες, ενώ φέτος ίσως οι αφίξεις φτάσουν στα 3.500.000, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), Άγγελος Λοΐζου.

Όσον αφορά την ποιότητα του τουρισμού που πηγαίνει στην Κύπρο, ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι το εισόδημα ανά τουρίστα, είναι αρκετά υψηλότερο από τους ανταγωνιστές της περιοχής και είναι εφάμιλλο φτασμένων προορισμών όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η άμεση απασχόληση σε τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κύπρου, αντιστοιχεί στο 13% – 14% της συνολικής απασχόλησης της χώρας.

Αναφέροντας ότι η τάση του all inclusive στην Κύπρο φτάνει γύρω στο 35%, είπε ότι μελέτη που κάνει ο ΚΟΤ σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΑ, δείχνει ότι υπάρχει μια “υγιής” αύξηση εσόδων σε όλη τη διάσταση της οικονομίας και σε 30 με 40 διαφορετικά επαγγέλματα που σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία, πέραν από τα ξενοδοχεία.

Για το casino resort που αναμένεται να ανεγερθεί στη Λεμεσό επιδιώκεται, σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, η προσέλκυση ενός άλλου είδους τουρίστα που δεν ερχόταν μέχρι τώρα στην Κύπρο. Επίσης ο ΚΟΤ ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει πολύ στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θα δημιουργήσει άλλη μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τους τουρίστες που ήδη υπάρχουν στο νησί.

Ο τουρισμός σε όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου καταγράφει αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η Λευκωσία, παραμένει σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ η μεγάλη πρόκληση για τον κυπριακό τουρισμό, αναφέροντας ότι η πρωτεύουσα για πολλούς λόγους δεν κατάφερε ακόμα να προσελκύσει τον αριθμό τουριστών που θα έπρεπε.

Πηγή: www.capital.sigmalive.com

Post Tags
Share Post