Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

H Κύπρος «ανεβαίνει» ως προορισμός γκολφ

Η «αιώνια λιακάδα» της Κύπρου και οι υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις τοποθετούν το νησί ανάμεσα στους ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς γκολφ (golf destinations).

Αν και το γκολφ είναι αρκετά νέο άθλημα για το νησί, καθώς το πρώτο κλαμπ ιδρύθηκε το 1994, ενώ η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ μόλις το 2000, οι εγκαταστάσεις και τα πακέτα διακοπών που αρχίζουν να οργανώνονται απευθύνονται σε αρκετά απαιτητικούς παίκτες.

Όταν τα γήπεδα γκολφ στην κεντρική Ευρώπη και στις σκανδιναβικές χώρες κλείνουν τo χειμώνα, η Πάφος, η πιο ζεστή κυπριακή επαρχία, δίνει τέσσερις επιλογές γηπέδων διεθνών προδιαγραφών.

Κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στα δύο τουρνουά: «Cyprus Amateur Men’s Open Championship» και «Cyprus Amateur Seniors (Men’s, Ladies) Open Championship», τα οποία εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Γκολφ και προσελκύουν γκολφέρς από 16 χώρες.

Επιπλέον, δύο φορές έχει φιλοξενηθεί στην Κύπρο το «Ανδρικό Ομαδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα». Σύμφωνα με στοιχεία και των τεσσάρων γηπέδων, ο συνολικός αριθμός παιχνιδιών «golf rounds» το 2016 ξεπέρασε τα 112.000, κυρίως από τις σκανδιναβικές χώρες, τη Βρετανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία κ.ά.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.aphroditehills.com