Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Κύπρος: Νέο σύστημα κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων με αστέρια

 

Φόρμουλα για την αξιολόγηση των ξενοδοχείων και την κατάταξη τους σε αστέρια προώθησε στην κυπριακή Βουλή, μέσω νομοσχεδίου, το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τη νέα φόρμουλα, για να καταταχθεί ένα ξενοδοχείο στην κατηγορία των πέντε αστέρων θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 5.500 βαθμούς.

Για τις κατηγορίες των τεσσάρων, τριών, δύο και ενός αστέρων απαιτούνται 4.400, 3.300, 2.200 και 1.100 βαθμοί αντίστοιχα.

Τα ξενοδοχεία με λιγότερους των 1.100 βαθμών θα κατατάσσονται στην τάξη χωρίς αστέρα.

 

 

Η βαθμολόγηση γίνεται στη βάση πέραν των 100 κριτηρίων (από τα οποία μπορούν να αντληθούν βαθμοί) τα οποία αφορούν 10 κατηγορίες και συγκεκριμένα: τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το χώρο υποδοχής και τους κοινόχρηστους χώρους, τις προδιαγραφές των δωματίων, τα μπάνια, την εστίαση, τη διασκέδαση, άθληση και ψυχαγωγία, άλλες υπηρεσίες, ειδικές πιστοποιήσεις, το προσωπικό και την καθαριότητα και υγιεινή.

Στο πλαίσιο της νέας Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού καταργούνται, επίσης, οι μυστικές επισκέψεις στα ξενοδοχεία, καθώς με τη θεσμοθέτηση εργαλείου συλλογής στοιχείων διαδικτυακής φήμης (ORM), θα υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς επιμέτρησης και παρακολούθησης της τουριστικής εμπειρίας στα ξενοδοχεία.

 

Πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post