Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κύπρος: H νέα στρατηγική για τον τουρισμό μέχρι το 2030

 

Ο Yφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, κατά την ενημέρωση που παρείχε ο ίδιος σε δημοσιογράφους για τη νέα εθνική στρατηγική για τον Τουρισμό, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με ορίζοντα τη δεκαετία μέχρι το 2030, παρουσίασε τους στόχους, τους οποίους φιλοδοξεί να επιτύχει η εθνική στρατηγική.

Σύμφωνα με το αριθμητικό σκέλος, η Κύπρος φιλοδοξεί μέχρι το 2030 να αυξήσει τις διανυκτερεύσεις των επισκεπτών κατά 32%, ανεβάζοντάς τις στα 48 εκατ., να αγγίξει τα 5 εκατ. αφίξεις ανά έτος και να επιτύχει αύξηση των εσόδων κατά 1,5 ευρώ δισ. το χρόνο.

Επιπλέον, θα φροντίσει να διασπείρει τις διανυκτερεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, όπως είναι σήμερα, με στόχο το 40% αυτών να πραγματοποιούνται κατά την περίοδο Νοεμβρίου – Απριλίου, δηλαδή 18% από το 2018.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Εξ’ αυτών, στόχος είναι το 2030 οι 400.000 να γίνονται στην ύπαιθρο και στα ορεινά, από μόλις 100.000 που ήταν το 2018.

«Όπως προσέξατε μιλάμε για διανυκτερεύσεις, τις οποίες κάθε χρόνο παίρνουμε από τα τουριστικά καταλύματα. Οι διανυκτερεύσεις είναι πιο σημαντικές από τις αφίξεις. Δεν μας ικανοποιεί πλέον να μιλάμε για αφίξεις», ανέφερε ο κ. Περδίος.

Άλλοι στόχοι που ετέθησαν στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής είναι ο «ολόχρονος» τουρισμός, η διάχυση των οφελών από την τουριστική δραστηριότητα σε όλο το νησί (ορεινά, ακριτικές περιοχές, ύπαιθρος), η ανταγωνιστικότητα (η Κύπρος να περιληφθεί στους 30 πιο ανταγωνιστικούς τουριστικά προορισμούς από τη θέση 44 που είναι σήμερα), η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και η αειφορία με την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Πηγή: www.economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media