Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Κύπρος: Νέα στρατηγική για την προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού

Νέα στρατηγική για την προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού ετοιμάζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), καθώς αποτελεί για την Κύπρο μια σημαντική, ειδική μορφή τουρισμού.

Στην Κύπρο γίνονται κατά μέσον όρο άνω των 8.000 τελετών κάθε χρόνο, ενώ η εν λόγω βιομηχανία προσφέρει έσοδα γύρω στα 120 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Με τη νέα χρονιά θα αναζητηθεί η νέα ταυτότητα του προϊόντος, καθώς το καθιερωμένο σλόγκαν «Marry Me Cyprus» θα αποτελέσει παρελθόν, θα αλλάξει όλο το φάσμα της προβολής της Κύπρου ως γαμήλιου προορισμού, ενώ πέραν των παραδοσιακών αγορών (Βρετανία, Ισραήλ και Λίβανος), ο ΚΟΤ θα «βάλει πλώρη» και προς τη Ρωσία.

Μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα μελέτης που εκπονεί ο ΚΟΤ σχετικά με την τέλεση των πολιτικών γάμων, για να διαφανεί ο ακριβής αριθμός τους, οι πρώτες σε προτιμήσεις περιοχές, αλλά και οι προοπτικές που έχει η Κύπρος για να αναπτύξει το γαμήλιο τουρισμό. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρώτες σε προτίμηση περιοχές είναι η Αγία Νάπα / Πρωταράς / Σωτήρα και η Πάφος / Γεροσκήπου / Πέγεια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΚΟΤ Μαρίνο Μενελάου, η Κύπρος καταγράφει αυξητικές επιδόσεις στον τομέα αυτό, διαθέτοντας παράλληλα πολλές προοπτικές και περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξή του. Επεσήμανε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου (ήπιες καιρικές συνθήκες ολόκληρο το χρόνο, πληθώρα επιλογών ειδυλλιακών και ιστορικών χώρων/μνημείων στα παράλια ή στην ενδοχώρα για δεξιώσεις/φωτογραφήσεις γάμων, οι εγκαταστάσεις και τα επίπεδα υπηρεσιών γάμου των ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών καταλυμάτων, η συσσώρευση τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης των δημοτικών Αρχών) προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία στα ζευγάρια.

Πηγή: www.philenews.com