Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της 27ης Σεπτεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η οποία φέτος είχε ως θέμα της «Τουρισμός και ψηφιακή μεταμόρφωση/μετασχηματισμός».

Σημειώνει ότι «η επανάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας στις αερομεταφορές, στις κρατήσεις διακοπών, στην πλοήγηση, στις διακινήσεις, στις έρευνες διαδικτυακής άντλησης πληροφοριών προορισμού ανέτρεψε τα παραδοσιακά μοντέλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων και συμπεριφοράς καταναλωτών δημιουργώντας ένα εντελώς καινούργιο και συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Όπως αναφέρει ο ΚΟΤ, «η τουριστική Κύπρος καλείται όχι μόνο να λειτουργήσει αλλά και να εδραιωθεί σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον» και είναι σε αυτά τα πλαίσια «που κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, ο οργανισμός εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους ψηφιακού μάρκετινγκ, με στόχο την ενδυνάμωση των διόδων επικοινωνίας με το τουριστικό κοινό και την ευρύτερη βιομηχανία».

Συγκεκριμένα ο ΚΟΤ αξιοποιεί εναλλακτικά ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας για την επίτευξη στοχευμένων ενεργειών μάρκετινγκ, προβολής και διαφήμισης σε μια πληθώρα αγορών με εξαιρετικά αποτελέσματα και σχέση κόστους/απόδοσης.

Όπως ο ΚΟΤ αναφέρει στην ανακοίνωσή του «η αξιοποίηση των καναλιών αυτών διασφαλίζει ισορροπημένη κάλυψη του στοχευόμενου κοινού, εντός των γεωγραφικών περιοχών όπου ο Οργανισμός ιεραρχεί να προβάλλει το τουριστικό μας προϊόν».

Προσθέτει ότι «μέσω του προσεκτικού σχεδιασμού των ενεργειών αυτών κατάφερε να ενδυναμώσει τη διείσδυση της Κύπρου στις διεθνείς αγορές και σαν αποτέλεσμα να μεγιστοποιήσει τα δυνητικά, θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας και τα εξαιρετικά αποτελέσματα και αποδόσεις των τελευταίων χρόνων αποτελούν περίτρανη απόδειξη για του λόγου το αληθές».

«Κλειδί στην επέκταση των ορίων δραστηριοποίησής του ως κέντρο υποστήριξης επιχειρησιακών εφαρμογών της τουριστικής βιομηχανίας, αποτελεί η στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού. Η συνεισφορά όλων προς επίτευξη των στόχων του Οργανισμού θα επιτρέψει την επίτευξη συνεργειών που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της εικόνας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΟΤ.

 

Πηγή: www.economytoday.sigmalive.com