Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Κυπριακό υφυπουργείο Τουρισμού: Θα πάρει αρκετά χρόνια ο τουρισμός να επιστρέψει στις αφίξεις των τελευταίων χρόνων

 

Ο Κύπριος Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, δήλωσε ότι αναμένεται σοβαρότατη μείωση τουλάχιστον 50% σε έσοδα και αφίξεις, δεδομένου ότι δύσκολα θα έχουμε πριν τον Ιούλιο, στην καλύτερη περίπτωση, άφιξη οποιουδήποτε τουρίστα, καθώς αυτό εξαρτάται τόσο από την άρση των περιορισμών διακίνησης και έναρξης των πτήσεων στην Κύπρο, όσο και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά και στην ψυχολογία και την οικονομική δυνατότητα των πολιτών να κάνουν διακοπές.

Θα πάρει αρκετά χρόνια η Κύπρος να επιστρέψει στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, σημείωσε, καθώς τα προβλήματα του κορονοϊού θα συνεχισθούν και τον επόμενο και το μεθεπόμενο χρόνο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Θα αλλάξουν πολλά στον τουρισμό και το είδος του τουρισμού και το κατά πόσο ο κόσμος θα ταξιδεύει και για ποιους λόγους.

Η μόνη ελπίδα, είπε, για κινητικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο εγχώριος τουρισμός, στον οποίο θα δοθεί, πλέον, ώθηση και με ειδική διαφημιστική καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Να μην ξεγελιόμαστε όμως, τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να αναπληρώσει όσα έχουμε χάσει από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα για να μετριάσουν μελλοντικά τις απώλειες, θα πρέπει, ανέφερε, να αλλάξουν τρόπο σκέψης, λειτουργίας και στόχευσης.

 

Πηγή: www.economytoday.sigmalive.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media