Κυριακή 19 Μαϊου 2024

Kubic: Νέο 4άστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

Το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο της χώρας, το 4άστερο Kubic Hotel δυναμικότητας 56 δωματίων, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, κοντά στην Ομόνοια.

Βασισμένο στην πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνων σπιτιών knx, το νέο full digital ξενοδοχείο θα λειτουργεί «αυτόματα». Ο επισκέπτης θα μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις ανέσεις του δωματίου μέσω της ειδικής εφαρμογής που θα κατεβάζει στο κινητό του ή μέσα από το tablet που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε δωμάτιο.

Για τη διαμονή του στο νέο έξυπνο ξενοδοχείο μάλιστα δεν θα χρειάζεται καν πραγματικό κλειδί αφού η διαδικασία του check – in θα γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς αναμονή στη ρεσεψιόν και ο επισκέπτης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κλειδί καθώς και οδηγίες για πρόσβαση στο ξενοδοχείο και στο δωμάτιο του.

Κατά τη διαμονή στο υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονου design δωμάτιό τους, οι επισκέπτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τη θέρμανση, την ένταση και το χρώμα του φωτισμού, το ξυπνητήρι, την τηλεόραση μέχρι και το άνοιγμα της κουρτίνας μέσα από το κινητό τους. Επιπλέον θα μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους σειρά στην LCD τηλεόρασή τους ξαπλωμένοι στο τετράγωνο, όχι ορθογώνιο, κρεβάτι τους.

Το Kubic θα διαθέτει όλα τα κομφόρ μεταξύ αυτών εστιατόριο και roof Garden.

Εδώ και καιρό στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, τονίζουν ότι το μέλλον βρίσκεται στα Smart Hotels όχι μόνο γιατί ο χρήστης μπορεί να χειριστεί τα πάντα μέσα από ένα tablet αλλά γιατί μέσα από τα smart hotels ο επισκέπτης θα είναι συνδεδεμένος σε πραγματικό χρόνο με την πόλη που επισκέπτεται και κατ’ επέκταση ενήμερος για το κάθε τι που συμβαίνει εκεί, ζώντας μια πιο πλούσια εμπειρία.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Νίκης Παπάζογλου στο insider.gr