Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ετοιμόρροπο κτήριο μετατρέπεται σε boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

O Andreas Krueger και οι συνεργάτες του, γερμανική εταιρεία real estate από την Κολωνία, σχεδιάζουν τη μετατροπή ετοιμόρροπου διατηρητέου κτηρίου, που βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων 8 (σχεδόν δίπλα στην Εγνατία) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ξενοδοχείο.

Το κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1927 και αποτελείτο από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους, λειτούργησε ως το ξενοδοχείο «Αίγυπτος» μέχρι το 1978 και το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, από τον οποίο κατέρρευσε ολοσχερώς ο τρίτος όροφος και η στέγη του.

Από τότε το «Αίγυπτος» γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για όσους διαβαίνουν από το πεζοδρόμιο, λόγω της πτώσης υλικών από τα σαθρά μπαλκόνια και τα κατεστραμμένα ξύλινα κουφώματα (φωτογραφία).

Το «Αίγυπτος», που πωλήθηκε στους Γερμανούς επενδυτές, έχει την ευκαιρία να μετατραπεί σε ένα ολοκαίνουργο ξενοδοχείο, καθώς μετά την κατεδάφιση του, θα ανακατασκευαστούν πλήρως οι όψεις και το κέλυφος στην αρχική του μορφή και θα προστεθούν δύο όροφοι σε εσοχή και δώμα, με σκοπό τη δημιουργία ενός 4άστερου ξενοδοχείου 30 δωματίων, με κοινόχρηστους χώρους για πελάτες και επισκέπτες, που θα κοστίσει 5 – 5,5 εκατ. ευρώ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει σε πρώτη φάση να δοθεί έγκριση κατεδάφισης του ετοιμόρροπου κτιρίου από το Τμήμα Επικινδύνων – Ετοιμόρροπων Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο Τμήμα όμως φαίνεται δεν βλέπουν επικίνδυνα ετοιμόρροπο το κτήριο παρότι έκθεση πραγματογνωμοσύνης επιτροπής μηχανικών το 2012, το είχε χαρακτηρίσει «ετοιμόρροπο».

Πάντως οι Γερμανοί επενδυτές αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν σύντομα να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους στο παλιό «Αίγυπτος».

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννης Καρολίδου στο grtimes.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media