Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ξενοδοχεία φιλικά προς τον πολιτισμό

MEDITERRANEAN

Το ξενοδοχείο Mediterranean Palace

Μετά τα φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία (environmental friendly) ή τα φιλικά για την οικογένεια (family friendly), έρχονται και τα ξενοδοχεία που είναι φιλικά προς τον πολιτισμό (culture friendly).
Πρόκειται για έναν τίτλο που σκοπεύει να καθιερώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στο επόμενο έτος και θα αποδίδεται σε όσα ξενοδοχεία συνδέσουν μέρος των διανυκτερεύσεών τους με δράσεις των πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης.
Αυτό γνωστοποίησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας στο πλαίσιο εκδήλωσης, κατά την οποία ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά ένα μουσείο και ένα ξενοδοχείο (το Ολυμπιακό μουσείο της Θεσσαλονίκης και το ξενοδοχείο Mediterranean Palace) αποφάσισαν να ενώσουν τις «δυνάμεις» τους και να συνεργαστούν για τη διεξαγωγή συνεδρίων.
«Το Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, έχει άψογες κτιριακές εγκαταστάσεις και την υποδομή για να φιλοξενήσει συνέδρια. Η συνεργασία μας με ένα κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κατηγορίας πέντε αστέρων, μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς μπορούμε πλέον να καλύψουμε και το κομμάτι της διανυκτέρευσης», εξήγησε η διευθύντρια του Ολυμπιακού μουσείου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Ουδατζή.
«Ουσιαστικά θα προσφέρουμε τουριστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμονή, τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την ξενάγηση στην πόλη, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά», σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Mediterranean Palace Γιάννης Ασλάνης και πρόσθεσε: «Στις εγκαταστάσεις του μουσείου υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρουμε στους συνέδρους εναλλακτικά κάποιες δραστηριότητες σχετικές με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μπορούμε, επίσης, να διαμορφώνουμε ξεχωριστές διαδρομές για τη μετακίνηση των συνέδρων από και προς το ξενοδοχείο: για παράδειγμα με το ποδήλατο».

Πηγή: www.imerisia.gr
Φωτογραφία: www.mediterranean-palace.gr

Share Post