Κυριακή 28 Μαϊου 2023

Κρουαζιέρα στο Αιγαίο για το πρώτο οργανωμένο γκρουπ από την Κίνα

Την Παρασκευή ξεκινάει από τον Πειραιά κρουαζιέρα με το πρώτο οργανωμένο γκρουπ επιβατών από την Κίνα, κάτι που ενδέχεται να σηματοδοτήσει το άνοιγμα της αχανούς ασιατικής αγοράς για τους ελληνικούς προορισμούς.

Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίστηκε και η αρωγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ενίσχυσε με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα τα ελληνικά προξενεία στην Κίνα, ενώ παράλληλα διευκόλυνε και τη διαδικασία ώστε να χορηγείται γρήγορα visa στους Κινέζους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στην Ελλάδα.

Το πρώτο «πιλοτικό» ταξίδι θα πραγματοποιήσει η Celestyal Cruises με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia (φωτογραφία) και το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις στη Μύκονο, τη Σάμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη. Η Celestyal που δουλεύει σε αυτό το project εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, έχει σχεδιάσει ειδική κρουαζιέρα για την κινεζική αγορά που συνεπάγεται και κινεζικό πλήρωμα και κινεζική κουζίνα, αλλά και Κινέζους ξεναγούς για τα ελληνικά αξιοθέατα. Το πρώτο γκρουπ αριθμεί 250 άτομα, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις για τουλάχιστον 2.000 Κινέζους επιβάτες εντός των αμέσως επόμενων μηνών.

Την όλη προσπάθεια διευκολύνει και η έναρξη πολλών αεροπορικών δρομολογίων που συνδέουν την Αθήνα με την Κίνα, όπως της Emirates και της Scoot, αλλά ουσιαστική ενδυνάμωση του άξονα αυτού θα έλθει μόνον με την έναρξη απευθείας πτήσεων, κάτι που σύμφωνα με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα από την Air China.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.celestyalcruises.gr