Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κρουαζιέρα: Σύστημα διαχείρισης θέσεων ελλιμενισμού στη Σαντορίνη

Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, από φέτος λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης με προ-εξασφάλιση και κατανομή των θέσεων ελλιμενισμού και την 21η Απριλίου ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός για το 2018, γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση του Ταμείου, να έχει χρόνο για πιθανές αλλαγές.

Το Ταμείο οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση, καθώς υπήρχαν ημέρες της εβδομάδας ιδιαίτερα κάθε καλοκαίρι, με πάρα πολλές ταυτόχρονες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην καλή εξυπηρέτηση των τουριστών – επιβατών.

Κάθε Οκτώβρη από εδώ και στο εξής, όλο το μήνα το σύστημα στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας θα είναι ανοιχτό προκειμένου να μπορούν οι εταιρείες κρουαζιέρας να καταθέτουν τα προγράμματά τους για δύο χρόνια.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, κάθε εταιρεία, αλλά και πράκτορας, θα έχει έναν αποκλειστικό κωδικό για εισαγωγή αιτήσεων για τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.

Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα εντοπίζει τις δύσκολες ημερομηνίες, βάσει βαθμολόγησης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως την ώρα άφιξης και αναχώρησης, τον αριθμό των επιβατών, τον αριθμό των προσεγγίσεων κατά τα προηγούμενα χρόνια και το μήκος του κρουαζιερόπλοιου. Στη συνέχεια θα ακολουθεί ο εντοπισμός των ημερών με πολύ μεγάλη προσέλευση και αυτόματα θα προτείνονται εναλλακτικές ώρες και ημερομηνίες. Η εγκατάσταση του συστήματος, θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά το στάδιο προσέγγισης και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Πηγή: www.tovima.gr