Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κρουαζιέρα: «Η Ελλάδα σαν προορισμός προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα προσφέρει η Καραϊβική»

«Η Ελλάδα σαν προορισμός προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα προσφέρει η Καραϊβική που είναι ο νούμερο 1 προορισμός στον κόσμο. Πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα μας να γίνει ένα αυτόνομο προϊόν κρουαζιέρας ανεξαρτήτως από το τι συμβαίνει στην Τουρκία» επεσήμανε ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως θεωρεί πως μονίμως εκφράζονται άλλοθι ότι η κρουαζιέρα δεν πήγε καλά λόγω της κατάστασης στην Τουρκία και πρόσθεσε πως αν τα ελληνικά λιμάνια είχαν τις κατάλληλες υποδομές θα είχαμε προσελκύσει τους τουρίστες που δεν επέλεξαν τη γειτονική χώρα, αλλά τελικά «χάθηκαν» κάπου αλλού.

Ο στόχος της εταιρείας, σημείωσε, παραμένει να γίνονται κρουαζιέρες στην Ελλάδα 12 μήνες το χρόνο και αυτό είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί σε τρία ή και τέσσερα χρόνια «αλλά θα το πετύχουμε».

Ανέφερε ακόμη ότι για να μπορέσει να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις σε 6 – 7 λιμάνια εκτός Πειραιά στα οποία θα διαμορφωθούν οι αναγκαίες υποδομές για να «υποδεχθούν» μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, όπως υπογράμμισε, είναι να δοθεί η δυνατότητα των επενδύσεων σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου από τη στιγμή που το κράτος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, ενδεχομένως με έκπτωση στα λιμενικά τέλη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να σχεδιαστούν δρομολόγια για κρουαζιέρες όλο το χρόνο.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Celestyal Cruises αναλαμβάνει ο Κρις Θεοφιλίδης, ενώ ο κ. Αναστασιάδης αποχωρεί και από την προεδρία του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Europe).

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Διονύση Βυθούλκα στο tovima.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας