Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

H κρητική κουζίνα κατενθουσίασε τους επισκέπτες του National Geographic Food Festival στο Λονδίνο

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του βρετανικού κοινού στο 1ο National Geographic Traveller Food Festival όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης και έγινε στο Business Design Center στο Λονδίνο το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Ιουλίου 2019.

Με στόχο την προβολή και προώθηση του εμπλουτισμένου κρητικού τουριστικού προϊόντος και του τουρισμού γαστρονομίας, καθώς την ανάδειξη της Κρήτης ως ιδανικού γαστρονομικού προορισμού τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στο ευρύ βρετανικό και διεθνές κοινό, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μαγειρικής (master class) κρητικής κουζίνας στο Cinnamon Theatre με χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

 

Οι συμμετέχοντες στο master class κρητικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα όπως γεμιστούς κολοκυθοανθούς και απάκι με ξυνόχοντρο και πετιμέζι και να ταξιδέψουν γευστικά μέχρι την Κρήτη.

Η επίδειξη μαγειρικής της κρητικής κουζίνας πραγματοποιήθηκε από την έμπειρη ομάδα του «SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING» του ομίλου Aldemar. Την οργάνωση, παρασκευή και παρουσίαση του master class επιμελήθηκαν οι σεφ Γιώργος Χατζόπουλος και Ιωάννης Ροδοκανάκης.

Καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν πολύ μεγάλη και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και την κρητική διατροφή, αλλά και για τα εξαιρετικής ποιότητας ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα της Κρήτης, τα οποία μπορούν να απολαύσουν σε συνδυασμό με το υψηλό τουριστικό προϊόν που προσφέρεται στο νησί.

Η γευστική δοκιμή γραβιέρας και ανθότυρου με παραδοσιακό παξιμάδι (ντάκο), κρητικών κρασιών και τσικουδιάς επιστέγασε την ενθουσιώδη αποδοχή του κοινού, ενός οινόφιλου κοινού, λάτρης του καλού φαγητού.

Το εγχείρημα της διοργάνωσης για πρώτη φορά ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στη γαστρονομία και το γαστρονομικό τουρισμό από το έγκριτο και δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic Traveller UK, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο εν λόγω φεστιβάλ το 2020.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter