Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Κρήτη: Σχέδιο δημιουργίας χιονοδρομικού κέντρου στο Οροπέδιο Λασιθίου!

 

Την αναβάθμιση και τη μετατροπή του ορεινού καταφυγίου που βρίσκεται στην περιοχή του Λιμνάκαρου στα Λασιθιώτικα Όρη σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, σε χιονοδρομικό κέντρο, με τη δημιουργία ακόμα και πίστας σκι, που δεν υπάρχει στην Κρήτη, για τους λάτρεις του δημοφιλούς χειμερινού σπορ, σχεδιάζει ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λασιθίου και τον πρόεδρό του Γιάννη Σπυριδάκη.

Για τη δημιουργία της πίστας μάλιστα όπως δήλωσε o Δήμαρχος Οροπεδίου, στο Ράδιο Κρήτη, υπάρχει ήδη έκταση 30 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από την πρώην κοινότητα Αβρακόντε που είναι χιονισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Θα μπορούσε λοιπόν είπε ο δήμαρχος η περιοχή και γενικότερα το Οροπέδιο να αναπτύξει το χειμερινό τουρισμό και να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες καταρχήν με τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου στο καταφύγιο, πίστας σκι και ότι άλλο απαιτείται για τη φιλοξενία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

 

Πηγή: www.ekriti.gr

Latest comment
  • Τα 1600 μέτρα υψόμετρο δεν είναι κατάλληλα να στηρίξουν πίστα σκί δεδομένου ότι με τους νοτιάδες κ.λ.π. το χιόνι περιορίζεται στο να υπάρχει σε υψόμετρο γύρω στα 2000 μέτρα…..

Γράψτε το σχόλιο σας