Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κρήτη: Μικρή μείωση σε αφίξεις και έσοδα αναμένουν φέτος τουριστικοί φορείς

 

Μείωση των προκρατήσεων σε ποσοστό 14 – 15%, έδειξαν τα στοιχεία για την Κρήτη κατά την πρώτη ημέρα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB Berlin.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρατήσεων για την Τουρκία, σημαντική αύξηση για την Αίγυπτο και δυναμική επανεμφάνιση της Τυνησίας.

Ωστόσο η Ελλάδα και η Κρήτη ειδικότερα περιμένουν ανάκαμψη των κρατήσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού της Κρήτης φαίνεται ότι έχει καλυφθεί η διαφορά της μείωσης 30% των προκρατήσεων το Νοέμβριο του 2018, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγγίξουμε τους τουριστικούς δείκτες του 2018.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου είπε ότι οι προκρατήσεις από τη Γερμανία αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 15% – 20%. Ο ίδιος εκτιμά ότι η σεζόν θα αρχίσει με σημαντική πτώση σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο στην πορεία θα έχουμε ανάκαμψη στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που θα ισορροπήσουν την εικόνα της τουριστικής κίνησης.

Ο κ. Χαλκιαδάκης λέει ότι τον Απρίλιο και το Μάιο οι αφίξεις θα είναι σαφώς μειωμένες και συμπληρώνει ότι κατά τη γνώμη του η νέα σεζόν θα κλείσει με μείωση αφίξεων και εσόδων της τάξης του 3% – 4%.

«Η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία έχουν μπει έντονα στην τουριστική αγορά, έχουμε μείωση προκρατήσεων, αλλά θεωρώ ότι το σκηνικό θα αλλάξει με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», ανέφερε ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

 

Πηγές: www.patris.gr, www.neakriti.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post