Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Κρήτη: H έλλειψη «φθηνών πτήσεων» από την Ευρώπη εμπόδιο για την προσέλκυση 12μηνου τουρισμού

 

«Στις φθηνές πτήσεις από την Ευρώπη, εκεί κολλάμε πάντα», τονίζουν τουριστικοί παράγοντες της Κρήτης για τις δυνατότητες προσέλκυσης 12μηνου τουρισμού στο νησί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, πόλεις όπως το Ηράκλειο έχουν τις προδιαγραφές για τουρισμό και γενικά επισκεψιμότητα όλο το χρόνο, αλλά το «αγκάθι» παραμένει εδώ και χρόνια η έλλειψη φθηνών πτήσεων από την Ευρώπη.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το Ηράκλειο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει προορισμός διακοπών όλο το χρόνο αλλά δεν έχει το βασικό: φθηνές πτήσεις. Αν δεν λυθεί αυτό το σοβαρό θέμα, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα ιδιαίτερο στο ζήτημα 12μηνου τουρισμού», ανέφερε ο ξενοδόχος Λευτέρης Καραταράκης.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη, παρά το γεγονός ότι το Ρέθυμνο και τα Χανιά είναι πόλεις που μπορούν να έχουν τουρισμό όλη το χρόνο, αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί χωρίς κάποια οικονομικά κίνητρα από το κράτος για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν το χειμώνα, αλλά και την εξασφάλιση φθηνών πτήσεων. «Στις φθηνές πτήσεις, εκεί κολλάμε πάντα», σημείωσε.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας