Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κρήτη: Αύξηση των τουριστών του προγράμματος χειμερινού τουρισμού

Επεκτείνεται το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη που φέτος πρώτη χρονιά της υλοποίησής του (Οκτώβριος 2017 – Απρίλιος 2018), θα φέρει 50.000 τουρίστες από το εξωτερικό.

Ο σχεδιασμός που γίνεται προβλέπει αύξηση των ξενοδοχείων που συμμετέχουν, αλλά και αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 15% – 20% που θα έρχονται και από άλλες χώρες εκτός από τη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι τουρίστες αφίχθηκαν στις 13 Οκτωβρίου 2017 και το πρόγραμμα άρχισε με τη σύμπραξη Τούρκων επιχειρηματιών και της κρητικής εταιρείας Cretan Holidays του επιχειρηματία Κώστα Μπαντουβά, με τη συνεργασία της Aegean Airlines που έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο.

Ο Κώστας Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Cretan Holidays, είπε ότι το πρόγραμμα πάει καλά, τα αεροπλάνα γεμίζουν και κάθε εβδομάδα έρχονται στην Κρήτη 1.800 ξένοι επισκέπτες. Μέχρι τώρα έρχονται Γερμανοί, από το Φεβρουάριο θα αρχίσουν να έρχονται και Νορβηγοί, Γάλλοι και Ελβετοί, ενώ στο επόμενο χειμερινό πρόγραμμα (χειμώνας 2018 – Άνοιξη 2019), θα έρχονται στην Κρήτη και άλλες εθνικότητες, όπως είναι οι Βρετανοί και οι Πολωνοί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και άλλα ξενοδοχεία εκτός από τα επτά που είναι σήμερα ανοικτά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν χειμερινούς τουρίστες και εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο www.patris.gr.