Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κρήτη: Αύξηση των τουριστών από το εξωτερικό στα αγροτουριστικά καταλύματα

Ο αγροτουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Κρήτη, καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε αγροτουριστικά καταλύματα του νησιού.

«Όλοι οι ιδιοκτήτες αγροτουριστικών καταλυμάτων είναι πιστεύω ευχαριστημένοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα είμαστε γεμάτοι, τον Ιούνιο οι πληρότητες είναι περίπου 70%, ενώ πολύ καλοί μήνες είναι και ο Σεπτέμβριος, αλλά και ο Οκτώβριος», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, Κορίνα Μηλιαράκη.

H κα Μηλιαράκη ανέφερε ότι οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το κατάλυμα και τις παροχές, ενώ αρχίζουν κατά μέσο όρο από τα 70 ευρώ και συμπλήρωσε: «Έχουμε κυρίως Ευρωπαίους αλλά και αρκετούς πελάτες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία. Αρχίζουν την ημέρα τους με το τοπικό πρωινό, που περιλαμβάνει βέβαια προϊόντα του νησιού μας και συνήθως μετά από δύο ημέρες ξεκούρασης αρχίζουν τις δραστηριότητες. Γυρνάνε όλη την Κρήτη, κάνουν πεζοπορίες, ποδηλασία, ιππασία, μαθήματα τοπικής κουζίνας και πολλά άλλα. Άλλωστε αυτής της κατηγορίας οι τουρίστες δεν ταξιδεύουν για να περάσουν όλες τις ημέρες των διακοπών τους σε μια ξαπλώστρα δίπλα στην πισίνα ή τη θάλασσα».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης, οι ξένοι επισκέπτες κάνουν διακοπές περίπου μιας εβδομάδας και πάρα πολλοί απ’ αυτούς είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας