Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Κρήτη: Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας

Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας επιχειρούν τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης, που έχουν ήδη αρχίσει επαφές με τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, με στόχο μέσα στην επόμενη διετία να δρομολογηθούν πτήσεις τσάρτερ προς το Ηράκλειο, αλλά και να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών που θα περιλαμβάνει τη μεταφορά και το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται εκεί και έχει επαφές με τουριστικούς φορείς: «Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για κοντινές πτήσεις στην Ευρώπη και είναι μια αγορά που τη θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική» και προσθέτει ότι οι Σαουδάραβες ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, όπως είναι η Ελβετία, η Αυστρία κ.ά., αλλά τους προσελκύει ένας μεσογειακός προορισμός, όπως η Ελλάδα που προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές.

Ο σχεδιασμός που γίνεται είναι σε πρώτη φάση να πραγματοποιούνται 1 – 2 απευθείας πτήσεις τη βδομάδα προς το Ηράκλειο, από το Ριάντ, τη Τζέντα ή άλλες πόλεις που έχουν μεγάλα αεροδρόμια με αεροπλάνα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Σαουδική Αραβία.

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος της πτήσης υπολογίζεται στις δύο ώρες και το συνολικό κόστος του τουριστικού πακέτου μαζί με τη διαμονή στα 1.500 – 2.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της Mideast Travel Worldwide, Κατερίνα Μούσμπε, αναφερόμενη στο προφίλ του Σαουδάραβα επισκέπτη, είπε: «Δαπανά 6 – 7 φορές περισσότερα από το μέσο τουρίστα που ταξιδεύει στην Ελλάδα, αρέσκεται να διαμένει σε 5 αστέρων ξενοδοχεία και προτιμά να γευματίζει σε πολυτελή εστιατόρια. Ακόμη επιζητά υψηλό service εκμισθώνοντας συνήθως λιμουζίνες με οδηγούς, ενώ λατρεύει τα ψώνια αναζητώντας καλές προσφορές και θέρετρα που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειακών διακοπών με παιδιά. Χρειάζεται όμως προβολή και διαφήμιση της Ελλάδος για να προκληθεί η ζήτηση του προορισμού μας και για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Πηγή: www.patris.gr

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας