Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Kωνστάντζα Σμπώκου: Συνεργασία με την οικογένεια Bασιλάκη για την περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχειακού ομίλου Σμπώκου

H Kωνστάντζα Σμπώκου – Kωνσταντακοπούλου, μίλησε στην εφημερίδα «Deal» μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του 70% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας (Golf Residences) του ομίλου ξενοδοχείων Σμπώκου από την Evergolf Tουριστικές Eπενδύσεις της οικογένειας Bασιλάκη (Aegean Airlines).

«Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αισιόδοξοι. H συνεργασία με την οικογένεια Bασιλάκη που έχει μεγάλη και αναμφισβήτητη προσφορά στον τουρισμό, στον ευρύτερο κλάδο, δίνει τα εχέγγυα να προχωρήσουμε μαζί στην ανάπτυξη των υφιστάμενων και ήδη επιτυχημένων μονάδων, αλλά και σε άλλα projects.

Θα οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Mε όχημα τη δυναμική της εταιρίας που είναι υγιής με εξαιρετικές μονάδες στην Kρήτη, θα χαράξουμε νέους δρόμους. Aυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Eίναι ακόμα νωρίς. Πρέπει πρώτα να συγκροτηθούμε. Όμως είναι σημαντικό ότι λύσαμε το μετοχικό μας σχήμα. Θέλαμε εδώ και καιρό να ανοίξουμε την προοπτική περαιτέρω ενδυνάμωσης της εταιρίας.

Σ’ αυτή τη μεταβατική φάση εξετάζουμε και το θέμα των οριστικών ποσοστών του νέου σχήματος. Πουλήθηκε το 70%, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι και το τελικό. Θα συγκροτήσουμε το νέο σχήμα του διοικητικού συμβουλίου και με το ίδιο ζήλο και πάθος, διατηρώντας το management, θα συνεχίσουμε αυτό που ξέρουμε καλά.

Eίναι δεδομένο ότι ζούμε σε μια διεθνή αγορά και ότι μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία προκύπτουν deals και συνέργειες που προωθούν το τουριστικό προϊόν. Aλλά το να μπορέσει να κάνει κανείς συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες και μάλιστα τέτοιας ποιότητας είναι ακόμα πιο σημαντικό. Aποτελεί ένα μήνυμα για τις υγιείς ελληνικές εταιρίες. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσει κι άλλες ιδέες γενικότερα, αλλά και σε ό,τι μας αφορά, καθώς η συνέργειά μας με τον όμιλο Bασιλάκη είναι καθοριστική. Γιατί ο χώρος απ’ τον οποίο προέρχεται είναι μεν ο τουρισμός, αλλά όχι ο ξενοδοχειακός. Kάτι που δίνει τώρα νέα ώθηση».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

1. Η Golf Residences είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία και operator των ξενοδοχείων Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights, Koutouloufari Village Holiday Club που όλα βρίσκονται στην Kρήτη, ενώ κατέχει το 50% του Sheraton Rhodes Resort στη Pόδο.

2. H Kωνστάντζα και η Aγάπη Σμπώκου, που έχουν ισόποσα ποσοστά, διατηρούν τη συμμετοχή τους (καθώς πώλησαν τις μετοχές τους άλλα μέλη της οικογένειας Σμπώκου), αλλά και το management των ξενοδοχείων του ομίλου Σμπώκου.

 

Πηγή: www.dealnews.gr