Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Κωστάκης Λοΐζου (όμιλος Louis): Συζητήσεις για νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο

O Κωστάκης Λοΐζου, ο πρόεδρος του ομίλου Louis (Louis Hotels, Celestyal Cruises), μίλησε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», για την προοπτική ανάπτυξης νέων ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Λοΐζου

1. «Το 2018 αναμένεται να έχουμε πάνω από 1 εκατ. διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία μας στην Ελλάδα. Όμως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε, καθώς έχουμε επωφεληθεί σε κάποιο βαθμό και από τις αρνητικές συνθήκες σε ανταγωνιστικές χώρες. Θα πρέπει, επομένως, να στοχεύσουμε σε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αξιοζήλευτες υποδομές και, πάνω απ’ όλα, ανταγωνιστικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε τους επισκέπτες, για να επιστρέψουν και να είναι οι καλύτεροί μας πρεσβευτές στις χώρες τους. Εμείς προχωρούμε στην αναβάθμιση των υφιστάμενων μονάδων μας σε Ελλάδα και Κύπρο μέχρι το 2022, με πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Παράλληλα έχουμε επαφές με ενδιαφερομένους για την ανάπτυξη νέων μονάδων 4 και 5 αστέρων σε παραλιακούς προορισμούς όπου δεν έχουμε παρουσία. Το Hilton Park στη Λευκωσία μπαίνει στην τελευταία φάση της ανακαίνισής του. Τέλος, η Louis Hotels συνεχίζει να επενδύει στην ποιοτική φιλοξενία με την ενοικίαση και τη διαχείριση ενός ακόμα ξενοδοχείου: του υπό κατασκευή Louis Ivi Mare στην Πάφο, που θα εγκαινιαστεί το Μάιο και θα είναι το 26ο στην αλυσίδα των Louis Hotels. Το νέο ξενοδοχείο ακολουθεί το Louis Paphos Breeze, που άνοιξε τον περασμένο Μάιο».

2. «Με την TUI συνεργαζόμαστε στενά για 55 χρόνια και αποτελεί διαχρονικά τον πιο σημαντικό συνεργάτη μας. Έχουμε δημιουργήσει μια βαθιά και ειλικρινή σχέση, που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, από την οποία οι δύο εταιρείες αποκομίζουν οφέλη. H συνεργασία με την TUI ξεκίνησε πριν από 55 χρόνια, όταν η Thomson Holidays μας διόρισε αντιπροσώπους στην Κύπρο. Στη συνέχεια άρχισε συνεργασία με τα ξενοδοχεία μας στην Κύπρο και ακολούθως στην Ελλάδα. Το 1996, όταν η Thomson Cruises μπήκε στις κρουαζιέρες, χρησιμοποίησε δικό μας πλοίο και στην πορεία έχει χρησιμοποιήσει έξι πλοία μας. Σήμερα, τα 22 από τα 25 ξενοδοχεία της Louis Hotels έχουν άμεση συνεργασία με την TUI. Πάντοτε είχα την Thomson και τώρα την TUI ως πρότυπό μου. Το υψηλό ήθος και ο επαγγελματισμός τους, η κουλτούρα τους και η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες τους ήταν για μένα φάρος στην καριέρα μου. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Λοΐζου στο kathimerini.gr.

Φωτογραφία: TUI/Christian Wyrwa/www.wyrwa-foto.de


Σημείωση eTravel News

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες (30/12/2018) στην εφημερίδα Real News, πρόθεση του κ. Λοΐζου είναι η επένδυση σε 4άστερα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, εστιάζοντας κυρίως στα νησιά του Ιονίου – και συγκεκριμένα στην Κεφαλλονιά – και στη Χαλκιδική. Εντοπίζοντας το κενό που υπάρχει στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά στην κατηγορία των τεσσάρων αστέρων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Real News, ο κ. Λοΐζου σχεδιάζει νέες επενδύσεις είτε νοικιάζοντας ξενοδοχεία, είτε αναλαμβάνοντας τη διαχείριση τους, είτε ακόμη και εξαγοράζοντας υφιστάμενες μονάδες…