Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Τζεβελέκος (Lufthansa): Νέες πτήσεις της Lufthansa προς τη Θεσσαλονίκη

Αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa θα ξεκινήσουν το χειμώνα νέες πτήσεις, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με γερμανικές πόλεις και τη Βιέννη, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Lufthansa σε Ελλάδα και Κύπρο, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο portal voria.gr.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Τζεβελέκου

1. «H απόφαση τoυ ομίλου Lufthansa να επαναφέρει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη βασίστηκε τόσο στην ταξιδιωτική αγορά της Βόρειας Ελλάδας, όσο και στην τουριστική προοπτική της πόλης. Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη παίρνει τη θέση της στο χάρτη ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και η κουλτούρα της αξιοποιούνται σήμερα περισσότερο αποτελεσματικά και η πόλη έχει ανακτήσει τη δυναμική της να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες, τουριστικές επενδύσεις και επιχειρήσεις».

2. «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να προσελκύσει Γερμανούς τουρίστες και το χειμώνα, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση τόσο για κοντινές εξορμήσεις -αφού σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται περιοχές φυσικού, ιστορικού, αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος- όσο και ως city break προορισμός. Επιπλέον πιστεύουμε ότι με τη συνέχιση των επενδύσεων τόσο στο λιμάνι, όσο και στο αεροδρόμιο θα αναδειχθεί η γεωστρατηγική σημασία της τοποθεσίας της και αυτό θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην προσέλκυση επιχειρήσεων και επομένως στη ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια».

3. «Το ενδεχόμενο της απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το Μόναχο δεν έχει απορριφθεί, αλλά από την πλευρά μας δεν είναι ανακοινώσιμο κάτι συγκεκριμένο για το χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του πλάνου».

4. «Δύο ακόμα αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa, η Austrian Airlines και η Eurowings, θα προσφέρουν πτήσεις τη φετινή χειμερινή περίοδο από τη Θεσσαλονίκη. Η Eurowings – η χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας θυγατρική της Lufthansa – θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κολωνία – Βόννη, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και τη Στουτγάρδη, ενώ η Austrian Airlines θα προσφέρει απευθείας πτήσεις προς τη Βιέννη».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τζεβελέκου στο voria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας