Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Κωνσταντίνος Δαμανάκης: Το 5άστερο Aquila Rythimna Beach εμβληματικό για τον τουρισμό της Κρήτης ξενοδοχείο

Ο Κωνσταντίνος Δαμανάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Aquila Rythimna Beach, σε συνέντευξή του στο protothema.gr ανέλυσε τα στοιχεία που καθιστούν μοναδική, ολοκληρωμένη και αξέχαστη εμπειρία τη διαμονή στο εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ρεθύμνου.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Δαμανάκη

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

1. «Το Aquila Rithyma Beach είναι ένα εμβληματικό για τον τουρισμό της Κρήτης 5άστερο ξενοδοχείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1976. Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο και ναυαρχίδα της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη».

2. «Το Rithymna αποτέλεσε σημείο εκκίνησης και αναφορά για τον οργανωμένο τουρισμό στην Κρήτη, ενώ την έναρξη λειτουργίας του το 1976 ακολούθησαν και οι πρώτες πτήσεις charter στο νησί, κάτι που οι μέχρι τότε υπάρχουσες τουριστικές υποδομές δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν. Επομένως, υπήρξε πρωτοπόρος τουριστική μονάδα μεγάλης εμβέλειας τόσο για την Κρήτη όσο και για την Ελλάδα».

3. «Απλώνεται σε μια έκταση 80 στρεμμάτων ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Διαθέτει ακτογραμμή 500 μέτρων, 560 δωμάτια όλων των τύπων συμπεριλαμβανoμένων βιλών και bungalows με ιδιωτικές πισίνες. Επίσης διαθέτει τρεις εξωτερικές πισίνες και μια εσωτερική.

Οι γαστρονομικές απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού επισκέπτη μπορούν να ικανοποιηθούν από το κεντρικό εστιατόριο, αλλά και τα τρία αλά κάρτ εστιατόρια, ενώ διαθέτει καφετέρια, beach bar, lobby bar, παραδοσιακό καφενείο, γήπεδα tennis και beach volley, παιδότοπο, συνεδριακές αίθουσες».

4. «Οι χώροι και η τεχνοτροπία που είναι δομημένο το ξενοδοχείο από μόνα τους ως στοιχεία αποτελούν ένα κατά κάποια τρόπο «σκηνικό» που, υποσυνείδητα ίσως, κάνουν τον επισκέπτη να αισθανθεί στενά συνδεδεμένος με την Κρήτη και την παράδοση αυτού του νησιού. Μεγάλο μέρος του ξενοδοχείου είναι χτισμένο στα πρότυπα παραδοσιακού Κρητικού χωριού, με μύλο, καφενείο, πλακόστρωτα σοκάκια και κάμαρες».

5. «Σημείο αναφοράς για το Rithymna είναι το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο κέντρο της πλατείας που ομοιάζει με πλατεία παραδοσιακού Κρητικού χωριού, δίπλα στο καφενείο, τον παραδοσιακό μύλο και τα παρτέρια με ενδημικά φυτά και βότανα. Εδώ επιλέγουν ζευγάρια από όλο τον κόσμο να τελέσουν το γάμο τους, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία υπό την οργανωτική καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού».

6. «Το Rithymna αποτελεί ένα από τα τρία ξενοδοχεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στο καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα για τη μείωση σπατάλης τροφίμων «Zero Food Waste», εφαρμόζοντας το παράδειγμα της Αμερικής, με σκοπό τη δημιουργία ενός εγχειριδίου για τον ξενοδοχειακό κλάδο, την ανάδειξη τρόπων περιορισμού της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση των συνακόλουθων αρνητικών επιπτώσεων για τον πλανήτη».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δαμανάκη στο protothema.gr.

Φωτογραφία: www.rithymnabeach.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter