Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κωνσταντακόπουλος – Dogus εξαγόρασαν το Hilton

hilton19

 

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη “Home Holdings S.A.” εταιρεία των «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.» και «D-Marine Investments Holding BV», για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας “Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε.”, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ιστορικού ξενοδοχείου Athens Hilton.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ιονικής (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ.

Με την ανακοίνωση της οριστικής αυτής συμφωνίας αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας. Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

ΤΕΜΕΣ

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ο φορέας ανάπτυξης του Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

D-Marine

Η D-Marine Investments Holding δραστηριοποιείται ως θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus. Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους. Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε οκτώ βασικούς τομείς -χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση- με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Ο όμιλος Dogus αυμμετέχει στην κοινοπραξία που εξαγόρασε σήμερα τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Ποιά διεθνής αλυσίδα ακούγεται ότι θα αναλάβει το management του ξενοδοχείου; Υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστεί επιπλέον όροφος στο ξενοδοχείο, άρα να αυξηθεί ο αριθμός των δωματίων του; Θα αναλάβει το management άλλου ξενοδοχείου η Hilton στην Αθήνα;

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα…