Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Μ. Κόνσολας: 3 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον τομέα του τουρισμού

«Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους είναι πολύ σοβαρό και μεγαλύτερο από αυτό του δημόσιου χρέους», επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Υπουργού Οικονομικών και έκανε ειδική αναφορά στον τουρισμό, λέγοντας ότι πριν ακόμα εκδηλωθεί η πανδημία – δηλαδή πριν από το Μάρτιο – το 1 στα 3 δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων ήταν μη εξυπηρετούμενο.

«Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τομέα του τουρισμού φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ, σε ρύθμιση έχουν μπει δάνεια ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ», είπε ο κ. Κόνσολας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αναφέρθηκε στην ανησυχία που υπάρχει για επιδείνωση των δεικτών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και στο συνολικό ιδιωτικό χρέος των τουριστικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι ο τουρισμός βρίσκεται στη δίνη της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βρεθεί ποτέ και τόνισε ότι χρειάζεται ένα ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης συνολικά των οφειλών προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν συνολικά τις οφειλές τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από έναν αποτελεσματικό εξωδικαστικό μηχανισμό που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης όλων των οφειλών σε 240 δόσεις», είπε ο κ. Κόνσολας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media