Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή τιμολογιακή πολιτική προτείνει στα μέλη της η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου

Κοινή τιμολογιακή πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, προτείνει στους ξενοδόχους του νομού Ηρακλείου η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Η σχετική πρόταση έχει ήδη υπογραφεί από 96 ξενοδοχεία.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Νίκο Χαλκιαδάκη και το Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Αγγελόπουλο

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί την παγκόσμια οικονομική ανατροπή που έφερε η πανδημία COVID-19.

Τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο, δεν υπάρχουν πλέον φερέγγυοι συνεργάτες (μετά και από την πτώχευση του THOMAS COOK σε φυσιολογικές οικονομικές συνθήκες) και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον των επιχειρήσεων μας.

Σίγουρα όλοι έχετε διαβάσει την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και την επιχειρηματολογία τους, η οποία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και για το λόγο αυτό δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια πράγματα.

Καθημερινώς μιλάω με πολλούς συναδέλφους ανά την Ελλάδα καθώς και με προέδρους άλλων Ξενοδοχειακών Ενώσεων και ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι πρέπει να δράσουμε από κοινού ενωμένοι και αδιαίρετοι.

Αυτή τη φορά κανείς Ξενοδόχος του νομού Ηρακλείου δεν θα πρέπει να μείνει έξω από το «Μαντρί».

Προτείνουμε λοιπόν να τηρήσουμε ΟΛΟΙ, τους παρακάτω όρους είσπραξης για όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μας.

Πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν ΠΑΚΕΤΑ (Flight + Hotel):

• Είσπραξη με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης με τη δυνατότητα είσπραξης ή κατά την ΑΦΙΞΗ ή κατά την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

• Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, προπληρωμή ΠΡΙΝ την άφιξη ή το αργότερο πριν την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

• Για Τουριστικούς Οργανισμούς που δεν μπορούν να υποστηρίξουν κανέναν από τους παραπάνω τρόπους, εξόφληση με ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 30 ημερών από την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ των πελατών με ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ κάλυψη του 25% του εκτιμώμενου τζίρου από την ετήσια συνεργασία, μέσω προσυμφωνημένης προκαταβολής (που δεν θα έχει recovery rate πάνω από 50%) ή προπληρωμών EBD.

 

Πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν Δωμάτια ΜΟΝΟ (Hotel Room Only):

• Είσπραξη πριν την ΑΦΙΞΗ με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης.

• Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, κατάθεση στον εταιρικό λογαριασμό μας 2 – 7 ημέρες πριν την ΑΦΙΞΗ.

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητός ο κίνδυνος και το ύψος που μπορεί να φτάσει το υπόλοιπο ενός συνεργάτη σας παρουσιάζουμε το παρακάτω παράδειγμα:

Σε μια υποθετική συνεργασία ανερχόμενη στο ποσό των 1 εκατ. ευρώ με το 50% των κρατήσεων την περίοδο των EBD και με προπληρωμή 25% στο EBD και πίστωση 60ημερών, με δεδομένη τη μεγαλύτερη ροή κρατήσεων για το διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος και τη συνηθισμένη διαβάθμιση στις τιμές ανά περίοδο, τότε το υπόλοιπο του συνεργάτη σε εσάς:

 

– Στις αρχές Αυγούστου θα ανέλθει στο ποσό των 400.000!!! και θα σας οφείλει πλέον περίπου το 75% του τιμολογημένου έως τότε κύκλου εργασιών

– Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανέλθει στο ποσό των 500.000!!! και θα σας οφείλει πλέον το 60% του τιμολογημένου έως τότε κύκλου εργασιών.

– Στις αρχές Οκτωβρίου θα ανέλθει στο ποσό των 450.000 – 500.000!!! και θα σας οφείλει πλέον το 45 – 50% του τιμολογημένου έως τότε κύκλου εργασιών, με ότι συνεπάγεται πλέον αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση.

Είναι δεδομένο ότι όλοι οι συνάδελφοι, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το δίλημμα «Ή δέχεστε την πίστωση που έχει αποφασιστεί, ή δεν θα προωθήσουμε το ξενοδοχείο σας προς πώληση».

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το προϊόν που πουλά ένας τουριστικός οργανισμός, είναι το δικό μας και για να είναι επικερδής μια συνεργασία, θα πρέπει και τα δύο μέρη να ικανοποιούνται από αυτή.

Χωρίς το δικό μας προϊόν δεν μπορούν να υπάρξουν τουριστικοί οργανισμοί. Να πουλούν τι;

Αυτό δυστυχώς το εργαλείο δεν το έχουμε αντιληφθεί και εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια, στο βαθμό που πρέπει.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media