Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Β. Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2022

Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα, είπε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας χθες (03/2), στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

 

 

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Κικίλια

 

– Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα. Ξεκινούν 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Έχει αυξηθεί 300% η κρουαζιέρα στη βόρεια Ελλάδα και έχει σημαντική αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια. Με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και μία τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

– Μιλώντας με τους tour operators, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τους ανθρώπους του Τουρισμού, θα διαπιστώσετε ότι ήδη από τις πρώτες μέρες του 2022 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι προκρατήσεις.

 

– Με πολύ κόπο, μάχη και προσπάθεια, το Υπουργείο Τουρισμού, η Κυβέρνηση, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Marketing Greece, οι Πρεσβείες μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και όλοι οι ιδιώτες, κάνουμε αυτή την κοινή προσπάθεια.

 

– Εμείς φροντίσαμε – και τότε είχα την τιμή να με έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός Υπουργό Υγείας – να έχουμε ανοιχτή τη χώρα για τον Τουρισμό το 2020 και με την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχαμε τότε στην πανδημία, πετύχαμε να rebrandάρουμε τη χώρα και να θεωρείται η Ελλάδα ασφαλής χώρα και να έχουμε φτάσει το 2021 στα 10,5 – 11 δισ. ευρώ έσοδα από τον Τουρισμό, αντί για 5 – 6 δισ. ευρώ.

 

– Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι προβλήματα και να υπάρχουν, σε ένα ασταθές ακόμα παγκόσμιο πλαίσιο της πανδημίας, εμείς θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε.

 

– Στέλνουμε μήνυμα από τώρα σε όλο τον πλανήτη: Η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή, η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες νωρίς, έχω πει οι καλοκαιρινοί προορισμοί από 1η Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτό το λόγο κάνουμε σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media