Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Β. Κικίλιας: Έσοδα 10,4 δισ. ευρώ από τον τουρισμό το 2021

Τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021 ήταν 10,4 δισ. ευρώ, είπε το Σάββατο (19/02), ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

 

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Κικίλια

 

– Για το 2021 είχαν προϋπολογιστεί έσοδα από τον τουρισμό 5 – 6 δισ. ευρώ. Τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα έσοδα είναι 10,4 δισ. ευρώ για το 2021 και οι προοπτικές για το 2022 είναι πολύ καλές.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

– Για πρώτη φορά, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια όλο το χρόνο, επί 12 μήνες. Προμοτάραμε το χειμώνα, για πρώτη φορά στην ιστορία, την Ελλάδα για τους χειμερινούς προορισμούς. Και τώρα κάνουμε καμπάνια στο εξωτερικό για το city break, δηλαδή για τα Παρασκευοσαββατοκύριακα στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Είναι πολύ αυξημένη η ζήτηση, γιατί μετά από 2 – 2,5 χρόνια πανδημίας ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Προτρέπουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να έρθουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και να κάνουν αντί για weekend, greekend. Μία καμπάνια που έχει γίνει ήδη viral και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media